main logo
918

Eșanu, despre Starea de Urgență: Această decizie este discutabilă

Juristul Nicolae Eșanu susține că instituirea stării de urgență este discutabilă, iar acesta a venit și cu o soluție.

Eșanu, despre Starea de Urgență: Această decizie este discutabilă

Potrivit juristului, deputații ar putea adopta o lege specială pentru alocarea sumelor de bani pentru soluționarea unor astfel de probleme stringente, transmite Știri.md.

”Am văzut declarația despre intenția de a declara stare de urgență. Acest lucru se face aparent cu un singur scop - pentru a permite alocarea unor sume de bani pentru achiziționarea gazelor. 

Cred că această decizie este cel puțin discutabilă. Nu atât din cauza faptului că ar exista probleme legale (nu am timp să analizez atent dacă circumstanțele invocate justifică instituirea stării de urgență, dar aparent putem avea probleme serioase). Este o soluție mult mai simplă - adoptarea de către Parlament în regim de urgență a unei legi speciale, prin care să se aloce sumele necesare. Acest lucru poate fi făcut într-o singură zi. 

Dacă există voință, legea poate fi adoptată, promulgată și publicată astăzi. Sper că nu trebuie să explic foarte mult că, dacă suntem într-o situație care poate justifica introducerea stării de urgență, nu pot fi luate în serios eventuale argumente că nu se poate adopta o lege, prin derogare de la procedurile obișnuite. O eventuală abordare simplistă a problemei instituirii stării de urgență ne poate crea probleme foarte serioase pe viitor”, a declarat acesta.

Selectați modul de afișare a știrilor în flux

Expediați-ne o știre

Ați aflat ceva interesant? Împărtășiți știrea cu toată lumea!
Prin apăsarea butonului «Adăugați» D-vstră acceptați condițiile publicării