main logo
1178

După Rusia, Moldova ar putea trece la vaccinarea anti-COVID obligatorie

La Guvern, Consiliul consultativ de sănătate publică pe lângă prim-ministru s-a întrunit în ședinţă şi a fost pusă în discuție posibilitatea recurgerii la vaccinarea obligatorie a unor categorii profesionale, activitatea cărora presupune contactul direct cu cetățenii.

După Rusia, Moldova ar putea trece la vaccinarea anti-COVID obligatorieFoto: Publika.md

Prim-ministrul interimar al Executivului, Aureliu Ciocoi, a prezentat mai multe subiecte, printre care sporirea ratei de vaccinare a populației și stabilirea unor măsuri de gestiune a situației epidemiologice determinate de răspândirea noilor tulpini ale SARS-CoV-2, transmite Știri.md cu referire la Publika.md.

Secretarul de Stat al MSMPS, Igor Curov, a subliniat faptul că impactul vaccinării este unul evident benefic, iar imediat după ce s-a dat start campaniei, morbiditatea în rândul personalului medical a scăzut cu 90%.

Cea mai mică rată de vaccinare în rândul populației se atestă în continuare în regiunea Transnistreană și UTA Găgăuzia.

Totodată, membrii Consiliului au examinat nivelul de extindere în Republica Moldova a tulpinilor derivate - Delta, Delta+ și Lambda, care se manifestă mult mai agresiv în comparație cu tulpinile anterioare ale COVID-19.

Specialiștii nu exclud apariția unor noi versiuni ale tulpinii COVID ca urmare a valurilor tot mai pronunțate de infectare în statele din regiune.

În context, a fost reiterată importanța intensificării procesului de imunizare a populației, aceasta fiind singura soluție de depășire a crizei pandemice.

A fost pusă în discuție posibilitatea recurgerii la vaccinarea obligatorie a unor categorii profesionale, activitatea cărora presupune contactul direct cu cetățenii.

Selectați modul de afișare a știrilor în flux

Expediați-ne o știre

Ați aflat ceva interesant? Împărtășiți știrea cu toată lumea!
Prin apăsarea butonului «Adăugați» D-vstră acceptați condițiile publicării