main logo
1408

După Gaudeamus, va fi demolat şi cinematograful Flacăra. Voronin: E același proprietar

După ce ex-primarul Capitalei, Dorin Chirtoacă, a ținut să menționeze că cinematografului „Gaudeamus” a fost privatizat în 2004 de către fostul președinte al Republicii Moldova, Voronin s-a arătat indignat și a susținut faptul că acesta a fost privatizat doar în timpul guvernării comuniștilor, dar nu și de el.

După Gaudeamus, va fi demolat și Flacăra. Voronin: E același proprietar

În acest sens, a ținut să mai spună că următorul va fi demolat și cinematograful „Flacăra”, transmite Ştiri.md cu referire la Unimedia.

„El a argumentat spunând că Voronin a privatizat cinematograful „Gaudeamus”. El putea să spună că a fost privatizat în timpul guvernării, când eram noi la guvernare. Eu vreau să zic și altceva, că cinematograful „Flacăra” a fost privatizat de tot aceeași persoană care a privatizat „Gaudeamus-ul” și piața Buiucani, aparține tot acestei persoane. Așa că, următorul este cinematograful Flacăra, dar el a fost primar toți acești ani.

Potrivit lui, Dorin Chirtoacă a semnat în 2010 decizia să ofere terenul aferent acestui cinematograf.

„Trebuia să se clarifice. Dacă terenul nu era oferit, atunci acesta nu era demolat. Agentului economic i-a fost dat și proprietate și terenul”, a concluzionat Voronin.

Amintim că  Primăria Chișinău a sistat valabilitatea autorizației de demolare a Cinematografului „Gaudeamus”. O dispoziție în acest sens a fost semnată ieri de viceprimarul Nistor Grozavu.

De asemenea, Menționăm că în locul fostului cinematograf ar urma să fie ridicate două blocuri locativ cu 15 etaje de către o companie din satul Gordineşti, Rezina. 

Demolarea cinematografului a fost însoțită de proteste din partea societății civile, dar și a intervenției noului primar ales, Andrei Năstase, care ceruse explicații viceprimarului Nistor Grozavu.

Ulterior, viceprimarul Nistor Grozavu a semnat dispoziția de anulare a lucrărilor de demolare a cinematografului Gaudeamus.

Potrivit dispoziţiei viceprimarului Nistor Grozavu, decizia de sistare a lucrărilor a fost luată ca urmare a acţiunilor de protest organizate de un grup de cetăţeni, nemulţumiţi de demolarea clădirii fostului Cinematograf „Gaudeamus” şi în urma interpelării domnului Andrei Năstase, primar ales al municipiului Chişinău. 

Autorizaţia de desfiinţare a cinematografului Gaudeamus, care este proprietate privată, a fost semnată în luna august 2016. Instituția a fost construită în anii 50 ai secolului trecut.

Selectați modul de afișare a știrilor în flux

Expediați-ne o știre

Ați aflat ceva interesant? Împărtășiți știrea cu toată lumea!
Prin apăsarea butonului «Adăugați» D-vstră acceptați condițiile publicării