main logo
2070

Dumitru Robu, propus pentru funcția de procuror general interimar

Adjunctul procurorului-șef al Procuraturii Generale, Dumitru Robu, este candidatul propus de Comisia juridică, numiri și imunități a Parlamentului pentru funcția de procuror general interimar.

Dumitru Robu, propus pentru funcția de procuror general interimar

Despre aceasta a anunțat deputatul PAS Sergiu Litvinenco, transmite Știri.md

"Pe agenda ședinței Comisiei juridice de astăzi se află 2 chestiuni: 1) Propunerea candidaturii Procurorului General interimar – Dumitru ROBU. 2) Acceptarea demisiei din funcția de deputat a lui Vladimir Plahotniuc", a scris Litvinenco pe Facebook. 

Știri.md amintește că prin Ordinul Procurorului General al Republicii Moldova nr. 199-p din 01 Martie 2018, Dumitru Robu a fost numit în funcția de adjunct al procurorului-șef al Procuraturii municipiului Chișinău.

Potrivit Hotărârii nr. 12-31/18 din 15 februarie 2018, Consiliul Superior al Procurorilor a propus Procurorului General candidatura domnului Dumitru Robu pentru numirea în funcția de adjunct al procurorului-șef al Procuraturii municipiului Chișinău, Oficiul Principal, pentru un mandat de 5 ani.

De asemenea, prin Ordinul Procurorului General al Republicii Moldova, pe 8 iulie 2016 Robu a fost numit în funcția de procuror în cadrul Procuraturii Anticorupție.

Pentru anul 2018, Dumitru Robu a declarat un venit de 269.806 Lei, obținut la locul de muncă. Acesta are un apartament cu suprafața de 84,9 m.p., în valoare de 479.647 Lei, un autoturism de model Lexus CT200H (an. fab. 2011) în valoare de 8.700 Euro, în proprietate din anul 2013 și un autoturism de model Nissan Juke (an. fab. 2011) în posesie din anul 2013.


Selectați modul de afișare a știrilor în flux

Expediați-ne o știre

Ați aflat ceva interesant? Împărtășiți știrea cu toată lumea!
Prin apăsarea butonului «Adăugați» D-vstră acceptați condițiile publicării