695
0
Dumitru Diacov: Plahotniuc avea calități pozitive, dar și negative
695
0

Dumitru Diacov a declarat că Vlad Plahotniuc avea „calități extraordinare pozitive”, dar și „negative, de a controla”.

Colaj: știri.md

Președintele de onoare a PD a mai spus că principiile de organizare a guvernării de pe timpul lui Plahotniuc ar fi folositoare și actualilor guvernanți, transmite Știri.md cu referire la Unimedia.

„Plahotniuc a avut calități extraordinare pozitive. A existat o disciplină internă. Dar a fost și o parte negativă, de a controla”, a declarat Diacov la Jurnal TV.

Potrivit lui Dumitru Diacov, „este foarte important pentru o țară ca Republica Moldova, care are multe probleme, ca în instituțiile executive ale statului, să existe o disciplină, noi vrem să existe democrație, dar trebuie și organizare”.

Întrebat dacă e corect că Vlad Plahotniuc, care nu deținea funcții oficiale în stat, se implica în deciziile guvernării, Diacov a spus că „acest lucru ar fi de folos și astăzi. Ca majoritatea parlamentară să se întâlnească împreună, să discute”.

Întrebat ce părere are despre dosarele penale deschise pe numele unor membri ai PD, Diacov a răspuns: „Dacă cineva din ai noștri are probleme cu justiția, nu suntem împotivă ca ei să răspundă. PD nu dorește să devină avocatul nimănui, fiecare om trebuie să răspundă”.

Ați depistat o greșeală? Evidențiați cuvântul și apăsați
ctrl
+
enter