main logo
1098

Dumitru Alaiba: Igor Dodon trebuie dat jos de la butoane urgent

„Noi am știut să-i dăm jos pe cei ce capturează instituțiile pentru controlul personal de la telecomandă”.

Dumitru Alaiba: Igor Dodon trebuie dat jos de la butoane urgentFoto: știri.md

O declarație în acest sens a fost făcută de către deputatul Dumitru Alaiba în contextul ultimelor evenimente care au loc în Belarus, transmite Știri.md.

Acesta a declarat că președintele R. Moldova trebuie dat jos „de la butoane” pentru a nu permite capturarea statului, așa cum s-a întâmplat ani la rând în Belarus.

„Voi urmăriți ce se întâmplă în Belarus? Pe 9 august sunt alegerile prezidențiale. Oamenii ies în stradă să susțină candidatul opoziției. Lukashenko scoate armata. Oamenii vor o țară liberă. Sunt o generație întreagă care nu știu altă țară decât sub conducerea lui Lukashenko.

Belarus e o dictatură. Sute, mii de oameni sunt în pușcărie pe motive politice. Jurnaliști, activiști, membri ai partidelor de opoziție. Cei care ies în stradă riscă închisoarea. 

Dar oricum ies, pentru că vor un lucru - o țară liberă, unde să poți spune ce vrei, să faci afaceri fără să trebuiască să te închini guvernării, alegeri libere, unde să ai din ce alege cu adevărat.

Oamenii sunt născuți liberi și ei vor fi liberi. Mai devreme sau mai târziu. NIMIC bun nu poate crește dacă nu ai acest fundament.

Noi? Noi niciodată nu am avut o țară cu adevărat liberă. Parțial - da. Libertatea trebuie păzită și avansată în fiecare zi. Noi am știut să-i dăm jos pe cei ce capturează instituțiile pentru controlul personal de la telecomandă. 

Ne-a rămas doar unul. Dodon. O face pentru buzunarul propriu și pentru a evita pușcărie pentru ilegalități din trecut. 

El trebuie dat jos de la butoane urgent. Alt potențial uzurpator la orizont nu se vede. Iar dacă va apare, vom păzi țara și de el”, a scris Alaiba.

Selectați modul de afișare a știrilor în flux

Expediați-ne o știre

Ați aflat ceva interesant? Împărtășiți știrea cu toată lumea!
Prin apăsarea butonului «Adăugați» D-vstră acceptați condițiile publicării