main logo
809

Duma de Stat a permis eliberarea pașapoartelor rusești în Transnistria

Duma de Stat ar putea decide în curând eliberarea pașapoartelor rusești în Transnistria printr-o metodă simplificată.

Rusia a permis eliberarea pașapoartelor sale în Transnistria

Anunțul a fost făcut la o emisiune Tv din Rusia, de către deputatul din partea partidului Rusia Unită, Alexander Iaroșciuk, transmite Știri.md.

Potrivit lui, guvernul rus înțelege problemele tuturor „republicilor nerecunoscute”, inclusiv Donețk, Lugansk și Transnistria, precum și problemele cetățenilor Rusiei din aceste regiuni.

Iaroșciuk a menționat că, pornind de la propunerile transnistrenilor, legile necesare pentru o procedură simplificată de eliberare a pașapoartelor rusești au fost deja modificate. 

Mai mult, Moscova va finanța punerea în practică a mai multor facilități în regiunea transnistreană, inclusiv asigurarea cu echipament utilitar și troleibuze, a adăugat deputatul rus.

Menționăm că enclava separatistă de peste Nistru a fost creată în urma războiului ruso-moldovenesc din 1992. 

Astfel, Transnistria din Republica Moldova este privită la nivel internațional și de guvernul Republicii Moldova ca o regiune autonomă a Moldovei (denumită „Unitățile administrativ-teritoriale din stânga Nistrului”), dar în fapt și-a declarat independența (sub numele de „Republica Moldovenească Nistreană”), cu capitala în Tiraspol. Acest lucru a provocat declanșarea conflictului din Transnistria. Regiunea are o populație majoritar slavă, vorbitoare de limbă rusă.

Selectați modul de afișare a știrilor în flux

Expediați-ne o știre

Ați aflat ceva interesant? Împărtășiți știrea cu toată lumea!
Prin apăsarea butonului «Adăugați» D-vstră acceptați condițiile publicării