main logo
1140

Dudnic: Un deputat PSRM are interese ascunse la Stadionul Republican

Parlamentul a menţinut votul privind vânzarea terenului fostului Stadion Republican pentru construcţia Ambasadei Statelor Unite ale Americii Chişinău.

Dudnic: Un deputat PSRM are interese ascunse la Stadionul Republican

Asta după ce preşedintele Igor Dodon a refuzat să semneze legea. Potrivit deputatului PDM Corneliu Dudnic, pe acest lot, socialistul Vladimir Ţurcan deţine un restaurant şi mai multe corturi de tenis. Dudnic a lăsat să se înţeleagă că anume din această cauză şeful statului nu vrea să promulge legea, relatează Știir.md cu referire la deschide.md.

"O parte din teritoriul stadionului a fost privatizată de deputatul fracţiunii PSRM, Vladimir Ţurcan. Au fost şedinţe de judecată, iar instanţa a admis construcţiile pe teritoriul stadionului", a spus Corneliu Dudnic, deputat PDM.

Președintului Parlamentului, Andrian Candu, a intervenit exclamativ cu afirmația ” Mm, curios!”.

Vladimir Ţurcan nu a fost în sala de şedinţe în momentul dezbaterilor. Iar reprzenatul președinției, Maxim Lebedinschi a declarat că nu știe detalii și a îndemnat ca astfel de chestiuni să fie discutate în particular cu persoanele vizate. 

Sunat de reporterii Deschide.MD, Vladimir Țurcan, a negat că ar avea vreo legătură cu restaurantul sau corturile de tenis care sunt amplasate acolo. Cu toate astea, el a recunoscut că merge în încolo pentru că în restaurantul respectiv a găsit unul dintre cele mai bune capuccino din Chișinău. 

„Domnului Dudnic am să-i răspuns pe înțelesul lui: за базар надо отвечать (traducere din rusă: „pentru vorbe trebuie să răspundă”). Eu nu am nimic cu acel local, toate proprietățile mele sunt declarate oficial”, a declarat Țurcan.

Mai apoi a recunoscut că îl cunoaște pe proprietarul localului și mai știe că proprietarul terenului pe care sunt corturile de tenis a privatizat lotul cu mulți ani în urmă la o licitație anunțată de o instanță de judecată. 

Întrebat dacă este vorba despre același proprietar și la restaurant, și la terenul cu corturi de tenis, Țurcan a spus că nu cunoaște.

Potrivit legii aprobate de Parlament, terenul fostului Stadion Republican, cu suprafața de peste cinci hectare, va fi oferit cu titlu oneros Ambasadei SUA. După revotarea documentului în Parlament, președintele Igor Dodon este obligat să-l promulge.

Deschide.MD va reveni la subiectul legat de terenul fostului stadion republican și la evetualele interese ale socialiștilor față de el. 

Selectați modul de afișare a știrilor în flux

Expediați-ne o știre

Ați aflat ceva interesant? Împărtășiți știrea cu toată lumea!
Prin apăsarea butonului «Adăugați» D-vstră acceptați condițiile publicării