main logo
4275

Drăguțanu, audiat la comisia de anchetă privind furtul miliardului

Fostul guvernator al Băncii Naționale a Moldovei (BNM), Dorin Drăguțanu, a fost audiat marți în Comisia parlamentară de anchetă privind furtul miliardului.

Drăguțanu, audiat la comisia de anchetă privind furtul miliardului

Potrivit președintelui comisiei, Alexandru Slusari, Drăguțanu a încercat să plaseze responsabilitatea pe alte instituții, afirmând că BNM a făcut ce a putut pentru a gestiona criza, însă nu a avut instrumentele necesare, transmite Știri.md cu referire la agora.md.

„Cu domnul Drăguțanu a fost discuție foarte interesantă. A fost încercare de a pasa responsabilitatea. Adică BNM a făcut tot ce a putut, dar n-a avut instrumente suficiente pentru a gestiona criza.

Cine i-a încurcat? Problemele în sistemul bancar au apărut în 2011 când au avut loc atacuri raideri la cele mai importante bănci, și era timp berechet ca BNM să intervină”, a declarat Alexandru Slusari, menționând că Dorin Drăguțanu a evitat să dea numele celor pe care îi consideră vinovați de devalizarea sistemului bancar moldovenesc.

„De ce în 2012 a fost blocate, apoi deblocate acțiunile grupului Platon în BEM, și de fapt toată creditarea neperformantă s-a început atunci, de la sfârșitul anului 2011 și până în 2013, dânsul a spus că probabil că au fost argumente juridice, nu ține minte.

„Din punctul nostru de vedere nu este normal că a încercat să paseze responsabilitatea pe Guvern și pe alte instituții. Nu este clar de ce noi am ajuns la furtul milaradului. Tot ce a fost rău - el n-a avut pârghiile necesare. De ce nu le-a avut și de ce nu le-ai cerut? Dânsul a spus că le-a cerut, dar nu le-a primit, iar BNM a făcut foarte mult pentru sistemul bancar”, a declarat Slusari. „Așa de mult că sistemul a fost devalizat”, a adăugat vicepreședintele Parlamentului.

Dorin Drăguțanu a insistat că acordarea garanțiilor de stat a fost unica soluție, a mai declarat Slusari.

Selectați modul de afișare a știrilor în flux

Expediați-ne o știre

Ați aflat ceva interesant? Împărtășiți știrea cu toată lumea!
Prin apăsarea butonului «Adăugați» D-vstră acceptați condițiile publicării