main logo
1035

Două proiecte de legi, avizate pozitiv de Guvern

Cabinetul de miniştri a dat aviz pozitiv astăzi la două proiecte de legi.

Două proiecte de legi, avizate pozitiv de GuvernFoto: gov.md

Unul dintre acestea vizează modificarea articolelor din Codul fiscal şi Codul vamal, prin care se introduce menţiunea expresă că mărfurile comercializate de către magazinele, barurile, restaurantele duty-free sunt scutite de achitarea TVA şi a accizei doar în cazul amplasării acestora la ieşirea din ţară, transmite Știri.md cu referire la Trm.md.

De asemenea, proiectul prevede anularea scutirii de TVA şi acciză pentru produsele petroliere comercializate în zona vamală de control, precizează un comunicat al Guvernului.

Cel de-al doilea proiect de lege, avizat pozitiv de către Cabinetul de miniştri prevede schimbarea statutului funcţiilor de „secretar general al Guvernului”, „secretar de stat” şi de „şef/şef adjunct al oficiului teritorial al Cancelariei de Stat” din funcţii publice în funcţii de demnitate publică, precum şi instituirea funcţiei de „secretar general al ministerului”, care va substitui funcţia de „secretar general de stat”. 

Totodată, documentul vizează delimitarea atribuţiilor de „secretar de stat” şi „secretar general al ministerului”.

Tot astăzi, Guvernul a aprobat o hotărâre prin care a fost modificată componenţa Comisiei interguvernamentale moldo-ruse pentru colaborare economică.

 Astfel, viceprim-ministrul pentru Reintegrare, Vasilii Şova, a fost numit noul preşedinte al părţii moldoveneşti a Comisiei. Proiectul a fost elaborat în contextul învestirii noului Guvern.

Selectați modul de afișare a știrilor în flux

Expediați-ne o știre

Ați aflat ceva interesant? Împărtășiți știrea cu toată lumea!
Prin apăsarea butonului «Adăugați» D-vstră acceptați condițiile publicării