main logo
647

Două deputate ACUM cer eliminarea fracțiunii Șor din Parlament

Deputatele ACUM, Maria Ciobanu și Stela Macari, cer ca Partidul Politic Șor să fie eliminat din Parlamentul Republicii Moldova. În acest sens, cele două deputate eu emis o solicitare către ministra Justiției, Olesea Stamate.

Două deputate ACUM cer eliminarea fracțiunii Șor din Parlament

Potrivit sesizării, Ciobanu și Macari, cer radierea fracțiunii Șor din motiv că „aproape toți deputații ȘOR figurează în rapoartele Kroll, iar liderul partidului este unul din beneficiarii principali ai furtului miliardelor”, transmite Știri.md cu referire la unimedia.info.

De asemenea, deputatele ACUM cer președintelui Igor Dodon să ridice „Ordinul Republicii” a fostului lider democrat Vlad Plahotniuc.

„Dânsul este părintele - fondator al statului capturat Republica Moldova, tot el este omul politic care a uzurpat puterea de stat”, se menționează în sesizare.

Deocamdată nici Partidul Șor, nici șeful statului nu a venit cu un comentariu în acest sens.

Amintim că în iulie 2014 Vladimir Plahotniuc a fost decorat cu „Ordinul Republicii“ de către preşedintele Republicii Moldova de atunci, Nicolae Timofti. Distincţia respectivă i-a fost oferită acestuia „pentru contribuţii decisive la desăvârşirea obiectivului major de politică externă al Republicii Moldova – asocierea politică şi integrarea economică cu Uniunea Europeană“.

Selectați modul de afișare a știrilor în flux

Expediați-ne o știre

Ați aflat ceva interesant? Împărtășiți știrea cu toată lumea!
Prin apăsarea butonului «Adăugați» D-vstră acceptați condițiile publicării