541
0
Dosarul Platon privind frauda bancară, în drum spre revizuire
541
0

Primul dosar în care Veaceslav Platon a fost condamnat la 18 ani de închisoare cu executare ar putea fi revizuit.

ZdG a constatat că, în septembrie 2019, controversatul om de afaceri și fost deputat în Parlamentul de Chișinău, Veceaslav Platon, a depus o cerere la Judecătoria Chișinău prin care a cerut revizuirea dosarului.

Ziarul de Gardă a aflat că cererea i-a fost refuzată de către procurorul Artur Lupașcu din cadrul procuraturii municipiului Chișinău. Nemulțumit de această decizie, Platon s-a adresat în instanță, care ulterior, în ianuarie 2020, a anulat ordonanța privind refuzul în deschiderea procedurii de revizuire a dosarului lui Platon.

Veceaslav Platon a depus cererea la Judecătoria Chișinău prin care a cerut revizuirea dosarului în care acesta este condamnat la 18 ani de închisoare, pentru escrocherie și spălare de bani în proporții deosebit de mari, fapt ce a condus la prejudicierea Băncii de Economii cu aproximativ 800 de milioane de lei.

Potrivit Judecătoriei Chișinău, cererea de revizuire ar fi fost examinată de către procurorul Artur Lupașcu, formal, fără a intra în esența argumentelor invocate de acesta. Totodată, s-ar fi dovedit faptul că, procurorul nu a făcut cunoștință cu materialele cauzei.

Totodată, Judecătoria Chișinău a obligat procurorul să lichideze încălcările depistate ale drepturilor și libertăților omului, inclusiv și consecințele acestora, ulterior să adopte o hotărâre în condițiile legii. Încheierea este irevocabilă. Până acum, nici procuratura, nici instanța de judecată și nici acocații lui Platon nu au anunțat despre solicitarea acestuia de a revizui acest dosar.

Ați depistat o greșeală? Evidențiați cuvântul și apăsați
ctrl
+
enter