1 dec, 2019 11:53
3 852
2
Dosarul miliardului: Stoianoglo anunță primii 3 pași ce trebuie făcuți
1 dec, 2019 11:53
3 852
2

În cadrul interviului de la Consiliul Superior al Procurorilor, noul procuror general, Alexandr Stoianoglo, a vorbit și despre dosarele de rezonanță, printre care și cel legat de furtul miliardului.

Foto: zdg.md

Stoianoglo susține că cei care s-au ocupat până acum de ancheta legată de „furtul miliardului” nu mai au dreptul moral să gestioneze în continuare dosarul și că este nevoie de constituirea unei noi echipe de procurori și ofițeri de urmărire penală, transmite Știri.md cu referire la Zdg.md.

„Eu nu cunosc tot dosarul, dar am așa o impresie că investigarea cazului merge spre calea greșită și din acest punct de vedere este evident că investigarea a fost tergiversată. Nu cred că echipa actuală a procurorilor și a ofițerilor de urmărire penală au dreptul moral să continue investigarea dosarului. 

Nu am încredere în așa procurori. De aceea, primul pas ar fi înlăturarea procurorilor de investigare a dosarului și formarea unei echipe noi de procurori și ofițeri de urmărire penală. 

Al doilea pas este să adresăm instituțiilor internaționale un apel de ajutor pentru stabilirea beneficiarilor banilor care au fost furați și solicitarea privind acțiuni concrete pentru întoarcerea banilor. 

Al treilea pas: trebuie să ridicăm și să analizăm dosarele care au fost clasate și expediate în judecată pe cele ce țin de nerambursarea creditelor. Al patrulea pas, și cred că cel mai important, noi trebuie să responsabilizăm colaboratorii băncilor”, a declarat Stoianoglo în timpul probei interviului de la CSP, înregistrarea căruia a fost făcută publică sâmbătă, 30 noiembrie.

Știri.md amintește că Alexandr Stoinoglo este candidatul ales de Consiliul Superior al Procurorilor (CSP) pentru funcția de procuror general.

Ați depistat o greșeală? Evidențiați cuvântul și apăsați
ctrl
+
enter