main logo
4721

Dosarul lui Petic: Partea vătămată va fi audiată

Ședința a fost amânată pentru mâine, ora 11:00. Va fi audiată partea vătămată.

Dosarul lui Petic: Partea vătămată va fi audiatăFoto: tv8.md

Avocat: „Ei nici nu intrat în esența cererii de recuzare. Este o mimare a justiției. Este un act de injustiție. Sunt pregătite șase garanții a cetățenilor care se află în ședința de judecată. O să intervenim către Colegiul care examinează cauza ca să admită eliberarea lui Petic din stare de arest. Altă armă noi nu avem”.

Cerera avocatei Angela Istrate privind recuzarea completului de judecători, respinsă.

Magistrații au intrat în deliberări.

Susținătorii lui Petic, aflați la Curtea de Apel, scriu cereri privind eliberarea fostului polițist de frontieră sub garanția sa personală.

Potrivit agenţiei Infotag, acest lucru a provocat nemulţumirea susţinătorilor activiştilor, care s-au adunat în faţa clădirii instanţei, transmite Știri.md.

Curtea de Apel a respins şi cererea de recuzare a completului de judecători în frunte cu Oxana Robu. Şedinţa s-a desfăşurat cu uşile închise.

Robu a solicitat zecilor de susţinători şi rude ale lui Petic şi presei să părăsească sala. În răspuns au fost auzite strigăte: "Robu - cel mai corupt judecător!", "A primit un plic!". Poliţiştii aflaţi în sală nu au reacţionat la replicile ofensatoare, dar după ce avocaţii lui Petic a au vorbit mulţimii, oamenii au ieşit afară.

Printre sisţinătorii activistului se numărau şi deputaţii ACUM, Inga Grigoriu şi Octavian Ţâcu, precum şi fosta magistrată de la Curtea de Apel, Domnica Manole. Ea este de părere că instanţa putea schimba măsura de detenţie a lui Petic.

După cum a informat anterior Infotag, Gheorghe Petic a devenit cunoscut după ce în vara anului 2018 a dezvăluit o schemă de contrabandă cu ţigări la frontiera moldo-română. Potrivit lui, în contrabandă sunt implicaţi oficialii de rang înalt din Moldova. 

Ulterior el a fost reţinut pentru viol. Petic, care este şi preşedintele organizaţiei teritoriale a partidului Platforma Demnitate şi Adevăr, susţine că acest dosar i-a fost fabricat. 

La 20 martie, judecătoria de primă instanţă l-a condamnat pe Petic la 3 ani şi 6 luni de închisoare.

Selectați modul de afișare a știrilor în flux

Expediați-ne o știre

Ați aflat ceva interesant? Împărtășiți știrea cu toată lumea!
Prin apăsarea butonului «Adăugați» D-vstră acceptați condițiile publicării