main logo
2446

Dosarul Kuliok: Dodon cere CSJ să-i permită să lipsească la ședință

Fostul președinte al Republicii Moldova, Igor Dodon, liderul PSRM, a solicitat Curții Supreme de Justiție să-i permită să nu se mai prezinte în instanță privind dosarul „Kuliok”. Acesta și-a motivat cererea prin faptul că are o agendă foarte încărcată.

Dosarul Kuliok: Dodon cere CSJ să-i permită să lipsească la ședințăFoto: Europalibera.org

„Am încredere în instanță. Atunci când va fi necesar, mă voi prezenta”, a spus Dodon judecătorilor, transmite Știri.md cu referire la europalibera.org.

Procurorii însă au fost contra admiterii solicitării. Aceștia susțin că solicitarea este una neîntemeiata și nu prezintă cereri excepționale. În cele din urmă, judecătorii i-au permis lui Dodon să lipsească la ședința din 25 aprilie, iar pentru următoarele ședințe vor decide separat.

Dodon a declarat că cererea sa ține de activități preelectorale și electorale. Potrivit lui, toți martorii audiați anterior în instanță nu ar fi comunicat nimic concret despre acest caz și cu ei pot vorbi avocații săi în care el are încredere.

Știri.md amintește că procurorii îl acuză pe fostul preşedinte Igor Dodon că ar fi pretins de la Vlad Plahotniuc peste un milion de dolari pentru a promova interesele Partidului Democrat din Moldova.

Fostul preşedinte pledează nevinovat, dar riscă până la 20 de ani de închisoare.

Spune-ne opinia ta

Selectați modul de afișare a știrilor în flux

Expediați-ne o știre

Ați aflat ceva interesant? Împărtășiți știrea cu toată lumea!
Prin apăsarea butonului «Adăugați» D-vstră acceptați condițiile publicării