main logo
1016

Dosarul interceptărilor. Jizdan: Vreau ca adevărul să fie scos la iveală

După ce Chiril Moțpan a prezentat o listă cu persoane care ar fi fost interceptate la indicația ex-conducerii MAI-ului, Alexandru Jizdan a respins acuzațiile aduse și cere ca dovezile să fie prezentate.

Dosarul interceptărilor. Jizdan: Vreau ca adevărul să fie scos la ivealăFoto: știri.md

Totodată, el a ținut să facă câteva precizări, transmite Știri.md.

"1. Ministrul Afacerilor Interne nu are nici o legătură cu interceptările, iar asemenea gen de acțiuni nu fac parte din atribuțiile sale.

Vă asigur că, după cum nici actualul ministru de interne, Pavel Voicu și nici precedentul, Andrei Năstase nu știu nimic despre interceptările care se fac pe durata mandatului lor, așa nu cunosc nici eu despre acțiunile de acest fel.

2. Dacă deputatul Moțpan deține informații certe despre interceptările la care se referă si despre ilegalitățile admise în acest sens, ar fi bine să le prezinte organelor abilitate. Noi toți suntem interesați și eu în primul rând, ca adevărul să fie scos la suprafață", a menționat Jizdan. 

În acest context, fostul ministrul de Interne vine și cu un apel la responsabilitate și corectitudine.

"Nu aș vrea să ajungem în situația în care să constatăm că la acest subiect extrem de sensibil s-au făcut niște speculații ordinare, fiind urmărite alte scopuri, decât interesul public", a conchis Jizdan. 

Menționăm că și fostul șef adjunct al IGP a venit cu o reacție în privința acestui subiect.

Știri.md amintește că președintele comisiei securitate națională a prezentat public lista persoanelor care fi fost interceptate și filate.

Ulterior, Procuratura Generală a anunțat că s-a autosesizat și verifică informațiile prezentate de deputatul Chiril Moțpan, cu privire la presupusele interceptări ilegale ale mai multor jurnaliști, activiști civici, oameni de afaceri, profesori ș.a.

Selectați modul de afișare a știrilor în flux

Expediați-ne o știre

Ați aflat ceva interesant? Împărtășiți știrea cu toată lumea!
Prin apăsarea butonului «Adăugați» D-vstră acceptați condițiile publicării