main logo
1242

Dosarul Grigorciuc: Serverul cu video din cafenea, ridicat de poliție

Joi dimineaţa, doi poliţişti în civil au ridicat serverul tuturor camerelor video din cafeneaua din capitală, unde, pe 21 martie, activistul civic Pavel Grigorciuc l-a pălmuit pe deputatul democrat Sergiu Sîrbu.

Dosarul Grigorciuc: Serverul cu video din cafenea, ridicat de polițieFoto: Știri.md

Despre aceasta a anunţat, joi, la şedinţa Curţii de Apel Chişinău, administratorul de reţea Alexei Cravciuc, martor în dosarul Grigorgiuc, transmite Știri.md cu referire la Infotag.

El a spus că a venit la cafenea la invitaţia unui amic care lucra acolo.

"Am venit la ora 13:00 sau 13:30 pentru a verifica cum lucrează camerele video. Dar, la acel moment, hard-diskul şi întregul serverul era deja scos. 

Înregistrările de pe acele camere nu pot fi copiate, căci acestea sunt depăşite din punct de vedere tehnic. Înregistrările pot fi scoase sau nimicite total, căci camerele de supraveghere sunt vechi, iar calitatea filmării este slabă. 

Poliţiştii în civil au întocmit un proces-verbal în acest sens", a explicat el.

Pe 21 martie, Pavel Grigorciuc (care anterior a făcut parte din PCRM şi a fost condamnat cu suspendare pentru organizarea unor dezordini în masă - "I.") l-a pălmuit pe deputatul democrat Sergiu Sîrbu de faţă cu martori. 

Deputatul a chemat ambulanţa pentru a obţine dovezi că ar fi fost bătut. Grigorciuc a fost reţinut în aceeaşi zi, plasat în penitenciarul nr. 13 şi acuzat de huliganism. 

După trei luni de arest preventiv, pe 17 iunie, Curtea de Apel l-a plasat în arest la domiciliu. 

În opinia unor experţi, cauza în privinţa lui Grigorciuc ar putea fi închisă în legătură cu faptul că Partidul Democrat a pierdut guvernarea în republică.

Selectați modul de afișare a știrilor în flux

Expediați-ne o știre

Ați aflat ceva interesant? Împărtășiți știrea cu toată lumea!
Prin apăsarea butonului «Adăugați» D-vstră acceptați condițiile publicării