main logo
5354

Dosarul Energocom: Imagini cu Dodon în Procuratura Generală

Audierea fostului președinte de țară, președintele de onoare al PSRM, Igor Dodon, în dosarul cu denumirea generică „Energocom” ar urma să aibă loc miercuri, 29 decembrie curent, la ora 11:00, după ce a fost amânată, acum două zile, la solicitarea avocatului său.

Dosarul Energocom: Imagini cu Dodon în Procuratura GeneralăFoto: protv.md

Atunci, avocatul Maxim Lebedinschi spunea însă că clientul său nu a primit vreo citație oficială de la Procuratura Generală, transmite Știri.md cu referire la Realitatea.md.

„Acțiunile de urmărire planificate pentru 27 decembrie curent au fost amânate. Prin urmare, acestea urmează să fie efectuate la 29 decembrie 2021, la ora 11:00”, despre asta ne declarase anterior Mariana Cherpec, purtătoarea de cuvânt a Procuraturii Generale cu referire la cererea depusă și acceptată de Maxim Lebedinschi.

Solicitată repetat azi de Realitatea.md pe subiect, procurora Mariana Cherpec ne-a reconfirmat că rămâne valabilă data și ora audierii.

Avocatul Maxim Lebedinschi depusese o cerere de amânare, pentru că Igor Dodon ar fi avut programată din timp o deplasare peste hotare. Doar că a mai ținut să menționeze că, cel puțin până pe data de 27 decembrie, nu ar fi fost recepționată vreo citație, așa cum prevede Codul de procedură penală al Republicii Moldova, să fie trimisă cu cinci zile înainte de audierea propriu-zisă. Respectiv, nici nu se cunoaște oficial despre conținutul acesteia, adică pe ce subiect va fi audiat Igor Dodon.

Igor Dodon urma să revină în țară acum o zi, 28 decembrie curent, până-n seară.

Amintim că, potrivit unui comunicat de presă al Procuraturii Generale, președintele de onoare al PSRM urmează să fie audiat într-o cauză penală privind importul energiei electrice între anii 2008-2009, când au fost delapidate aproximativ 12 milioane de dolari. În acea perioadă el deținea funcția de ministru al Economiei.

Selectați modul de afișare a știrilor în flux

Expediați-ne o știre

Ați aflat ceva interesant? Împărtășiți știrea cu toată lumea!
Prin apăsarea butonului «Adăugați» D-vstră acceptați condițiile publicării