main logo
472

Dosarul de invalidare a alegerilor din Chișinău, întors în instanță

Judecătoria municipiului Chișinău, sediul Centru, a anulat repetat procesul-verbal prin care poliția a constatat că Andrei Năstase, a făcut agitație electorală la alegerile locale noi din 20 mai și 3 iunie 2018.

Dosarul de invalidare a alegerilor din Chișinău, întors în instanță

Hotărârea a fost pronunțată luni, 13 mai, a anunțat liderul PPPDA într-o conferință de presă, transmite Știri.md cu referire la Ipn.md.

Andrei Năstase a amintit că o decizie similară a fost emisă de către instanța de fond acum jumătate de an, însă Curtea de Apel Chișinău, după ce a examinat argumentele suplimentare ale poliției, a dispus rejudecarea cauzei de către prima instanță. Ieri, Judecătoria Centru, a anulat din nou procesul-verbal prin care Andrei Năstase a fost sancționat contravențional pentru faptul că ar fi făcut agitație electorală în ziua alegerilor.

Totuși, precizează liderul PPPDA, procesul-verbal a fost anulat pe baza unor argumente de procedură, nu și de fond. Fondul problemei rămâne nerezolvat, motiv pentru care nu poate prelua mandatul de primar general al Chișinăului. 

„Mă voi bate până la capăt pentru a pune capăt fărădelegilor în Republica Moldova și acestui dezmăț în care Plahotniuc (Vlad Plahotniuc, liderul PDM) a decis că votul a sute de mii de oameni trebuie călcat în picioare”, a spus Andrei Năstase.

Potrivit politicianului, din octombrie anul trecut şi până acum, acest proces a fost tergiversat, ceea ce l-a împiedicat să se adreseze la Curtea Europeană a Drepturilor Omului. 

„Judecătoria Centru a amânat cât a putut acest proces și acum a scos acest verdict care vizează doar procedurile, nu s-a referit la fond. S-a referit doar la procedurile care, chipurile, ar fi fost încălcate de către polițiști și a lăsat fondul nerezolvat. Iar pe mine mă interesează, ca și pe toți locuitorii Chișinăului, fondul, pentru că toți suntem conștienți de faptul că aceasta a fost o făcătură”, a declarat Andrei Năstase.

Potrivit liderului PPPDA, dacă s-ar da un verdict corect cu privire la acele evenimente, ar fi anulate deciziile Curții de Apel și Curții Supreme de Justiție prin care a fost privat „de către instanțele controlate de Plahotniuc” de mandatul care i-a fost oferit de către chișinăuieni.

Selectați modul de afișare a știrilor în flux

Expediați-ne o știre

Ați aflat ceva interesant? Împărtășiți știrea cu toată lumea!
Prin apăsarea butonului «Adăugați» D-vstră acceptați condițiile publicării