main logo
686

Dosarul anabolizantelor. PCCOCS: Nimeni nu a fost scos de sub urmărire

Procuratura pentru Combaterea Criminalității Organizate și Cauze Speciale (PCCOCS) vine cu o dezmințire în legătură cu informația precum că fostul ambasador al Republicii Moldova la Moscova, Andrei Neguța, dar și șoferul microbuzului au fost scoși de sub urmărire penală.

Dosarul anabolizantelor. PCCOCS: Nimeni nu a fost scos de sub urmărireFoto: tv8.md

Procuratura menționează că pe dosar sunt mai mulți învinuiți, inclusiv persoane care se eschivează și care au fost anunțate în căutare, transmite Știri.md.

"Actualmente, dosarul este în fază prefinală. Urmează ca procurorilor PCCOCS să le fie prezentate ultimele rezultate ale expertizelor din șirul celor dispuse spre efectuare. 

Ulterior, dosarul urmează să fie trimis în instanța de judecată", se arată în nota publicată de PCCOCS pe Facebook.

Amintim că, în data de 28 decembrie 2020, Andrei Neguța a fost reținut pentru 72 de ore, după ce a fost audiat și recunoscut în calitate de bănuit de complicitate la contrabandă cu anabolizante.

Pe 30 decembrie, acesta a fost pus sub învinuire pentru complicitate la contrabandă. În aceeași zi, diplomatul a fost plasat în arest la domiciliu.

Substanțele au fost depistate, pe 5 decembrie 2020, de către Serviciul Vamal și Serviciul de Informații și Securitate, într-un autoturism arondat de misiunea diplomatică, la punctul de trecere a frontierei Palanca. Potrivit estimărilor, evaluarea lotului se cifrează la peste 8 milioane de lei.

Amintim că pe acest dosar, anterior, au fost arestați șoferul microbuzului cu numere diplomatice și o altă persoană învinuită că ar fi avut tangență cu acest caz.

În urma scandalului, Andrei Neguța a fost rechemat din funcția de ambasador, iar în locul său a fost numit deputatul Partidului Socialiștilor, Vladimir Golovatiuc.

Selectați modul de afișare a știrilor în flux

Expediați-ne o știre

Ați aflat ceva interesant? Împărtășiți știrea cu toată lumea!
Prin apăsarea butonului «Adăugați» D-vstră acceptați condițiile publicării