main logo
1041

Dorin Recean va reprezenta Moldova la Summitul Inițiativei celor Trei Mări

Prim-ministrul Dorin Recean va reprezenta Republica Moldova la cel de-al 9-lea Summit al Inițiativei celor Trei Mări, din care fac parte 13 state ale Uniunii Europene cu ieșire la mările Neagră, Baltică și Adriatică și care se desfășoară următoarele două zile în capitala Lituaniei, Vilnius.

Recean va reprezenta Moldova la Summitul Inițiativei celor Trei MăriDorin Recean/Foto: Newsmaker.md

În cadrul vizitei sale, șeful Executivului va avea întrevederi bilaterale cu oficialii lituanieni - Ingrida Šimonyte, prim-ministra Lituaniei și Viktorija Čmilyte-Nielsen, speaker-ul Seimas-ului Republicii Lituania, transmite Știri.md. 

Vreau să punctez aici că Moldova nu a lipsit de pe lista subiectelor discutate de către membrii Inițiativei. Țara noastră a devenit, împreună cu Ucraina, stat participant asociat în cadrul summit-ului precedent desfășurat la București și se implică din ce în ce mai mult în proiectele de energie, transport, infrastructură și digitalizare ale Inițiativei”, a declarat purtătorul de cuvânt al Guvernului, Daniel Vodă. 

Tot în programul de lucru la Vilnius, premierul Dorin Recean se va întâlni cu membrii diasporei noastre, inclusiv cu reprezentanții asociației „Dacia”.

Video: Telegram/voda_daniel

Spune-ne opinia ta

Selectați modul de afișare a știrilor în flux

Expediați-ne o știre

Ați aflat ceva interesant? Împărtășiți știrea cu toată lumea!
Prin apăsarea butonului «Adăugați» D-vstră acceptați condițiile publicării