main logo
1477

Dorin Recean: Moldova și România au o agendă caracterizată prin rezultate

Republica Moldova și România au o agendă bilaterală caracterizată prin continuitate, intensitate și rezultate pe multiple dimensiuni, a declarat premierul Dorin Recean la întrevederea cu ministra afacerilor externe a României, Luminița Odobescu, aflată în vizită la Chișinău.

Recean: Moldova și România au o agendă caracterizată prin rezultateFoto: ipn.md

Șeful executivului a transmis un mesaj de mulțumire pentru sprijinul pe care România îl acordă Republicii Moldova în procesul de integrare europeană, precum și în realizarea mai multor proiecte care aduc beneficii concrete și durabile pentru oameni, transmite Știri.md cu referire la IPN.

„Un parteneriat puternic și de încredere, solidaritate și frăție – aceste cuvinte descriu relația pe care o avem cu România. Suntem recunoscători pentru toate inițiativele comune și continuăm să lucrăm împreună pentru a asigura un viitor mai bun și prosper pentru toți cetățenii noștri”, a afirmat prim-ministrul.

România este partenerul comercial nr. 1 al Republicii Moldova și unul dintre principalii investitori, exporturile Republicii Moldova ating peste 1,4 miliarde de lei, iar numărul de companii cu capital românesc este de peste 1600, investițiile depășind 6,7 miliarde de lei.

De asemenea, România acordat șase milioane de euro pentru realizarea a 33 de proiecte prin intermediul Programului „Satul European”, 30 de milioane de euro pentru renovarea a 1000 de grădinițe și circa patru milioane de euro pentru achiziționarea autobuzelor școlare în cadrul proiectului „Dezvoltarea transportului școlar”.

România susține și tinerii Republicii Moldova, oferind peste 2500 de burse anual pentru studenții. În ultimii ani, România a finanțat numeroase proiecte de infrastructură, inclusiv de construire a podurilor, modernizare a drumurilor și rețelelor de apă și canalizare, dar și de dotare a spitalelor și restaurare a obiectivelor culturale.

Expediați-ne o știre

Ați aflat ceva interesant? Împărtășiți știrea cu toată lumea!
Prin apăsarea butonului «Adăugați» D-vstră acceptați condițiile publicării