main logo
940

Dorin Recean a avut o întrevedere cu delegația formatului Nordic-Baltic 8

Suportul în procesul de integrare europeană a Republicii Moldova, domeniile în care poate fi intensificată colaborarea între țări, combaterea dezinformării și a propagandei au fost printre principalele subiecte discutate de către prim-ministrul Dorin Recean și delegația formatului Nordic-Baltic 8, din care fac parte Danemarca, Finlanda, Estonia, Islanda, Letonia, Lituania, Norvegia și Suedia.

Recean a avut o întrevedere cu delegația formatului Nordic-Baltic 8Foto: Gov.md

Șeful Executivului de la Chișinău a transmis un mesaj de recunoștință pentru sprijinul celor opt țări în eforturile de modernizarea a Republicii Moldova, consolidarea securității, creșterea economică și dezvoltarea socială, în contextul reformelor implementate și a avansării în procesul de aderare la Uniunea Europeană, transmite Știri.md.

„O Moldovă rezistentă, democratică și prosperă va aduce o contribuție valoroasă la securitatea și stabilitatea regiunii și a Europei în ansamblu”, a subliniat premierul Dorin Recean. 

În context, miniștrii de externe au accentuat că țările lor vor oferi tot suportul necesar Republicii Moldova în procesul negocierilor de aderare la UE. La fel, părțile au vorbit despre importanța sprijinului pentru Ucraina, care luptă pentru asigurarea păcii în regiune. 

Nordic-Baltic 8 este un format de cooperare pe subiecte regionale și internaționale de actualitate, prezidat în prezent de Suedia. 

Foto: Gov.md

Expediați-ne o știre

Ați aflat ceva interesant? Împărtășiți știrea cu toată lumea!
Prin apăsarea butonului «Adăugați» D-vstră acceptați condițiile publicării