main logo
1531

Dorin Drăguțanu, arestat: Ei nici măcar nu înțeleg învinuirile aduse

Fostul guvernator al Băncii Naționale a Moldovei Dorin Drăguțanu a fost plasat în arest preventiv pentru 30 de zile. Decizia a fost luată de magistraţii Judecătoriei Chişinău, cu sediul la Ciocana.

Dorin Drăguțanu, arestat: Ei nici măcar nu înțeleg învinuirile aduse

Acesta este învinuit de escrocherie și spălare de bani, în proporţii deosebit de mari. Fostul guvernator al BNM se declară nevinovat, transmite Știri.md cu referire la orheitv.md.

Dorin Drăguțanu, ex-guvernator BNM: Eu nici măcar nu înțeleg învinuirile care s-au adus, pentru că nu există nicio dovadă palpabilă și, în același timp, măsurile cerute de procuratură cu privire la reținerea mea mi se par exagerate și care nu reflectă situația reală.

Dorin Drăguțanu a venit la ședința cu un rucsac declarând că s-a pregătit pentru un asemenea scenariu. Procurorul a refuzat să discute cu presă. 

Plasarea în arest a fostului guvernator BNM vine după ce, ieri, Procuratura Anticorupție a desfășurat percheziții la sediul BNM, în contextul investigațiilor în dosarul fraudei bancare.

Procurorul general a eliberat o ordonanță prin care a permis reținerea și audiererea lui Drăguțanu și a foștilor săi adjuncți – Emma Tăbârță, Ion Sturzu și Aureliu Cincilei. Dorin Drăguţanu a deţinut funcţia de guvernator al BNM din 2009 pana în 2016.

Selectați modul de afișare a știrilor în flux

Expediați-ne o știre

Ați aflat ceva interesant? Împărtășiți știrea cu toată lumea!
Prin apăsarea butonului «Adăugați» D-vstră acceptați condițiile publicării