main logo
1588

Dorin Chirtoacă: Vlad Plahotniuc a ascuns cea mai mare parte din avere

Liderul democrat, Vlad Plahotniuc, a ascuns cea mai mare parte din avere, înregistrând-o pe numele unui cetățean din Cipru.

Chirtoacă: Plahotniuc a ascuns cea mai mare parte din avere

Este declarația președintelui Partidului Liberal, Dorin Chirtoacă, care afirmă că Vlad Plahotniuc a tăinuit bunuri imobile și alte proprietăți care ar valora aproximativ 200 de milioane de euro, transmite IPN.

Într-o conferință de presă, Dorin Chirtoacă a spus că acel cetățean din Cipru este acționar la o firmă cu active de 400 de mii de euro și deține proprietăți de sute de milioane în Moldova.

Chirtoacă a amintit și despre unul dintre liderii Blocului ACUM, Andrei Năstase, spunând că acesta, împreună cu nașul său de cununie, Victor Țopa, au prejudiciat bugetul de stat cu aproximativ 7 milioane de euro, prin privatizarea frauduloasă a companiei „Air Moldova”.

Potrivit liderului PL, există dovezi clare care pot declanșa anchete internaționale. Dorin Chirtoacă susține că va sesiza instituțiile Uniunii Europene, Ambasada SUA și alte ambasade.

El a făcut apel către alegători, în special către cei din diaspora, să se mobilizeze și să-și convingă rudele din țară să voteze corect și informat. 

Dorin Chirtoacă susține că Partidul Liberal va face o campanie electorală respectând prevederile Codului Electoral și că va prezenta societății mai multe dezvăluiri. 

Campania Partidului Liberal va fi axată pe combaterea fățărniciei, lupta cu grupările oligarhice și promovarea unirii cu România, a mai spus Dorin Chirtoacă.

Selectați modul de afișare a știrilor în flux

Expediați-ne o știre

Ați aflat ceva interesant? Împărtășiți știrea cu toată lumea!
Prin apăsarea butonului «Adăugați» D-vstră acceptați condițiile publicării