main logo
679

Dorin Chirtoacă susține că ar fi fost avertizat să nu demisioneze

Fostul primar al capitalei, Dorin Chirtoacă, susține că a fost avertizat să nu demisioneze, dându-i-se asigurări că „totul o să fie bine”.

Dorin Chirtoacă susține că ar fi fost avertizat să nu demisioneze

Aceste avertizări ar fi venit din partea liderului Partidului Democrat din Moldova, Vlad Plahotniuc, transmite Știri.md cu referire la unimedia.info.

Declarațiile au fost făcute aseară, în cadrul emisiunii „Important” de la TVC 21.

„I-am forțat să organizeze aceste alegeri. I-am sucit mâinile la spate, cum se spune, acestui Plahotniuc. Întru cât am primit acel avertisment. Inițial a fost un mesaj: „Totul o să fie bine, stai acolo unde stai, o să fie bine și cu dosarele penale”. Eu am spus că nu am de gând să tolerez bătaia de joc care se întâmplă și dacă nu voi reveni la serviciu după referendum, înseamnă că îmi dau demisia. Eu nu pot deveni complice la aflarea impostoare și uzurpatoarei respective la primărie, pusă de Plahotniuc cu Dodon împreună, și să mă fac că plouă. Vezi doamne, poate vor fi ei mai blânzi. Mă doare-n cot. Eu nu am fost implicat în tot ce mi se incriminează. Dacă vor să mă condamne pe nedrept, treaba lor, nu știu la ce o să-i mai ajute, dar în niciun caz să ajung în fața cetățenilor un trădător.

Mi-au și transmit un avertisment, pe 7 februarie: „Să nu-ți dai demisia, iar dacă îți vei da demisia, vom considera că este un șantaj din partea ta asupra noastră și oricum alegeri nu vor avea loc”, a declarat fostul primar.

Chirtoacă spune că a făcut, în acest sens, și o înregistrare oficială în ședința de judecată: „În mod normal procurorul și judecătorul trebuiau să ia măsuri. N-au făcut nimic. Am informat Ambasada SUA și ambasadorii Uniunii Europene”.

Dânsul susține că nu a făcut publice acele amenințări pentru că în cazul în care nu erau să fie organizate alegerile, ar fi ridicat înregistrările cu declarațiile făcute la Judecătorie.

„Am avut încredere în cetățenii Chișinăului așa cum au avut și ei încredere trei mandate la rând. Am avut încredere că se vor mobiliza și vom învinge în aceste alegeri. Acum poate urma o răzbunare, dar nici sclavul lor nu am de gând să fiu”, a mai declarat Dorin Chirtoacă.

De asemenea, acesta spune că zilele liderului PDM spun numărate, iar la alegerile parlamentare îl așteaptă înfrângerea.

„Nu suntem o turmă de oi să-și bată joc de noi. Gata! S-a dus trenul. El știe foarte bine că zilele lui sunt numărate. Știe perfect asta, a înțeles-o în urma acestor alegeri, acum depinde de noi dacă știm să valorificăm rezultatele din Chișinău și Bălți și la parlamentare să înlăturăm regimul Plahotniuc-Dodon. Confortul lui a constat în frică, frică băgată în toți. Iată că nu a funcționat și acum, dacă se ridică fiecare, dacă fiecare aflat la locul lui de muncă refuză să mai execute comenzi ilegale, s-a dus pe apa sâmbetei tot regimul lui. Într-o zi, doar într-o singură zi. Doar că nu au curajul”, a conchis Dorin Chirtoacă.

Vlad Plahotniuc, care este vizat în declarațiile fostului primar, nu a comentat deocamdată acuzațiile care i se aduc.

Selectați modul de afișare a știrilor în flux

Expediați-ne o știre

Ați aflat ceva interesant? Împărtășiți știrea cu toată lumea!
Prin apăsarea butonului «Adăugați» D-vstră acceptați condițiile publicării