269
0
Dorin Chirtoacă spune dacă va candida sau nu la alegerile locale
269
0

Fostul primar al municipiului Chișinău, Dorin Chirtoacă, susține că este gata să candideze la alegerile locale doar dacă va avea susținerea chișinăuienilor.

„Dacă locuitorii Chișinăului vor considera că nimeni altcineva mai bun nu este să ducă drapelul Chișinăului mai departe, o voi face”, spune fostul primar, citat de IPN.

„Pentru mine nu este un scop în sine să obțin un mandat, eu am obținut trei. Pentru mine poate fi vorba să revin la serviciu în cazul care altcineva mai potrivit, mai bun, nu este în stare să ducă înainte cel puțin proiectele începute”, a explicat fostul edil, transmite Știri.md.

Cât despre situația de după alegerile parlamentare, Dorin Chirtoacă nu crede că este nevoie de alianțe, „pentru că, în primul rând, nu există o putere legitimă și nici alegerile nu au fost legitime, libere și corecte”. „Lucrurile trebuie scoase din această încurcătură. Și cum aceasta poate fi făcut? Prin luarea puterii de Plahotniuc, că el deține puterea. Toți ceilalți fac figurații, și Dodon, și restul”, opinează liderul PL.

Dorin Chirtoacă a mai spus că Blocul ACUM și Partidul Socialiștilor trebuie să aibă maturitate politică și să identifice o soluție prin care „să-i ia puterea lui Plahotniuc, să facă alegeri anticipate, ca să fie un Parlament legitim, democratic, ales în baza sistemului electoral proporțional”. În opinia sa, este nevoie să fie aleasă conducerea legislativului și, dacă socialiștii insistă pe funcția de președinte al Parlamentului, să le fie oferită această funcție. Ulterior, să voteze pachetul de dezoligarhizare și să organizeze alegeri noi, legitime.

Ați depistat o greșeală? Evidențiați cuvântul și apăsați
ctrl
+
enter