main logo
431

Dorin Chirtoacă: Nu a fost complicitate. Am votat pentru că așa se votează în alianțe

Președintele Partidului Liberal Dorin Chirtoacă a declinat responsabilitatea PL pentru degradarea stării de lucruri în țară cât timp a fost la guvernare.

Chirtoacă: Nu a fost greu. Am votat pentru că așa se votează în alianțe

Aceasta fiind urmare a partajării secrete a organelor de control și de reglementare între partidele componente ale Alianțelor pentru Integrare Europeană care au guvernat Republica Moldova în perioada 2009-2015, transmite Știri.md cu referire la IPN.

„Legislația rămasă de la guvernarea comunistă nu permitea altă modalitate de numire a șefilor organelor de control și de reglementare. Ceea ce am făcut nu a fost complicitate. Am votat pentru că așa se votează în alianțe”, a spus actualul lider al Partidului Liberal care a fost la guvernare în perioada 2009-2013”.

Liderul PL spune că, împreună cu colegii săi, încearcă să reabiliteze formațiunea după căderea popularității pe care a înregistrat-o în ultima perioadă. El afirmă că partidul se pregătește pentru următoarele alegeri locale care urmează să aibă loc în acest an.

„Sunt perioade – urcușuri, coborâșuri, căderi, reabilitare. Încercăm să ne revenim, să ne reabilităm, să reînviem ca pasărea Phoenix din cenușă”, a declarat Dorin Chirtoacă la emisiunea „Cutia Neagră” de la postul de televiziune TV8.

În acest sens, liderul liberalilor spune că discută cu colegii pentru a identifica eventuali candidați la primării, la funcțiile de consilieri pe care să-i înainteze la următoarele alegeri locale.

De asemenea, Dorin Chirtoacă nu exclude că va mai candida o dată la funcția de primar general al municipiului Chișinău. „Partidul Liberal cu siguranță va avea un candidat. S-ar putea să fiu și eu acela, să vedem ce vor spune oamenii, dacă vor vrea așa ceva”, a declarat fostul primar.  

Dorin Chirtoacă spune că ar avea o listă de activități pe care ar propune-o alegătorilor și aceasta prevede continuarea proiectelor începute de el pe vremea când deținea funcția de primar.

Despre propria situație în condițiile când este cercetat penal pentru suspiciuni de acte de corupție, dar și a preluat conducerea Partidului Liberal, Dorin Chirtoacă spune că „am rezistat și am trecut la atac”, referindu-se la un șir de investigații proprii lansate public privind proprietățile nedeclarate ale oponenților săi politici.

Anterior, Dorin Chirtoacă a fost ales pentru trei mandate la funcția de primar general al municipiului Chișinău

Selectați modul de afișare a știrilor în flux

Expediați-ne o știre

Ați aflat ceva interesant? Împărtășiți știrea cu toată lumea!
Prin apăsarea butonului «Adăugați» D-vstră acceptați condițiile publicării