main logo
2692

Dorin Chirtoacă: Mare idiot este acest Dodon

Președintele PL, Dorin Chirtoacă, a criticat dur gestul făcut de Igor Dodon în weekend.

Dorin Chirtoacă: Mare idiot este acest Dodon

Igor Dodon a găsit un pui de căprioară rătăcit și l-a luat acasă pentru îngrijiri, apoi urmează să-l întoarcă în mediul său natural, transmite Știri.md.

Deși pare că e un gest lăudabil și nu e nimic ieșit din comun, Dorin Chirtoacă l-a criticat dur pe Dodon, susținând că "mare idiot e acest Dodon".

Mesajul integral al lui Dorin Chirtoacă:

"Ieri, 6 iulie, s-au împlinit 70 de ani de la deportările regimului comunist sovietic, un adevărat genocid comis asupra basarabenilor, consecințele căruia au fost: mii de morți, zeci de mii de deportați, sute de mii de oameni care au avut de suferit.

Ostașii armatei naționale stăteau ieri de gardă la Monumentul Deportaților, dar nu am auzit niciun cuvânt de la Dodon despre deportări, și cică e "comandant suprem"...

În schimb, în ziua de 6 iulie, încălcând flagrant legea, el se distrează cu pui de căprioare pe covoarele prezidențiale de la Condrița, și se mai laudă cu asta pe Facebook. 

Scoaterea din mediul natural de trai a unui pui de căprioară este încălcare de lege, și anume a art. 40, alin.1), lit. e), din Legea Regnului Animal, nr. 439 din 27 aprilie 1995.

Dacă nu greșesc, căprioarele sunt în Cartea Roșie și sunt ocrotite de stat. Prin urmare Dodon, dacă spune  a găsit puiul rătăcit în pădure, nu avea niciun drept -l țină, trebuia se adreseze ocolului silvic sau responsabilului de la rezervația naturală, pentru ca ei  ia măsurile legale.

Cu siguranță, în lege nu este prevăzut puii de căprioară  alerge pe covoarele de la Condrița, lucru chiar interzis.

Ei trebuie trăiască în mediul natural,  se hrănească natural, ca poată supraviețui în sălbăticia naturii.

După căprioarele de ieri, pe Dodon l-a apucat ora de religie. Ieri, nu era cazul deloc  adreseze o rugăciune în memoria celor care au suferit de pe urma deportărilor?

vedem ce va face Guvernul în legătură cu ambele inepții și idioțenii ale lui Dodon.

Mai ales vrem  vedem ce va face Guvernul cu încălcarea de lege, comisă de Dodon", a scris Dorin Chirtoacă.

Selectați modul de afișare a știrilor în flux

Expediați-ne o știre

Ați aflat ceva interesant? Împărtășiți știrea cu toată lumea!
Prin apăsarea butonului «Adăugați» D-vstră acceptați condițiile publicării