main logo
398

Dorin Chirtoacă, despre retragerea cetățeniei moldovenești a lui Băsescu

După numeroase proiecte implementate în Moldova și care sunt finanțate de către statul român, retragerea cetățeniei moldovenești a lui Traian Băsescu este o ticăloșie și o tâmpenie în opinia ex-primarului capitalei, Dorin Chirtoacă.

Dorin Chirtoacă, despre retragerea cetățeniei moldovenești a lui Băsescu

Potrivit liberalului, sunt două motive în care CSJ i-a dat dreptate președintelui Igor Dodon.

„Din două motive:

1. Pentru a se distanța de România, pentru a cultiva tezele „stataliste" neostaliniste: moldoveni fără limba română, fără a fi români s.a., și astfel să poată miza pe un bazin electoral cât mai larg.

2. Pentru că ei consideră că dreapta și centrul dreapta dezbinate oricum vor avea un rol marginal, iar bătălia principală va fi dată între PDM și PSRM. Din aceste motive PDM nu are nevoie de un al doilea front pe dreapta, obiectivul major fiind de a nu permite PSRM-ului să ia de unul singur puterea, pentru asta l-ar tenta pe Dodon să ia locul lui Plahotniuc și să devină el dictatorul RM. În acest sens Putin, de față cu Dodon, a făcut gestul electoral necesar - 6 luni de export liber de legume și fructe în Rusia”, a scris Dorin Chirtoacă într-o postare pe Facebook.

În acest sens, Chirtoacă a reiterat că decizia CSJ-ului de la miezul nopții de a rămâne fără cetățenia Republicii Moldova „arată încă o dată ca nu în instanțe se ia decizia”.

„Dictatura în RM este programată, inclusiv calendaristic, iar pentru a doua decadă a lunii noiembrie sunt programate alte „evenimente", a mai adăugat liberalul.

Selectați modul de afișare a știrilor în flux

Expediați-ne o știre

Ați aflat ceva interesant? Împărtășiți știrea cu toată lumea!
Prin apăsarea butonului «Adăugați» D-vstră acceptați condițiile publicării