main logo
623

Dorin Chirtoacă, despre introducerea sintagmei integrare europeană

Procedura de vot pentru modificarea Constituției prin introducerea expresiei „vectorul extern al Republicii Moldova este integrarea europeană”, va avea loc săptămâna viitoare, după ce ieri în Parlament au avut loc dezbateri aprinse.

Dorin Chirtoacă, despre introducerea sintagmei integrare europeană

PL și PLDM au declarat că nu vor susține proiectul democraților. Dorin Chirtoacă a comentat astăzi pe pagina sa de Facebook inițiativa PD de a modifica Constituția, transmite Știri.md cu referire la unimedia.info.

Fostul edil al capitalei l-a întrebat pe președintele Parlamentului dacă „noi mai avem Constituție” și ce se respectă din ea, afirmând că ceea ve fac „este o farsă, nimic altceva și cu tentă electorală pe deasupra”.

„În stilul grupărilor criminale, ați creat din nou o furcă ("vilka"): dacă PL și PLDM votează atunci să fie acuzați de PAS și DA că iată s-au dat cu regimul. Dacă nu votează - să-i poată acuza PD-ul că cel fel de pro-europeni sunt, dacă refuză să scriem în Constituție asemenea sintagme. Este exact cum deschideți dosare penale: nu semnezi un document - dosar penal pentru nesemnare, îl semnezi - dosar penal pentru că ai semnat etc.

Integrarea europeană anume pentru voi trebuie făcută piatra funerara și pusă vouă pe mormântul politic pentru că atunci când va avea loc această integrare cu adevărat, atunci o să fie scoase la suprafață toate fărădelegile voastre, atunci vor începe a vorbi toți aceia pe care îi terorizați, pe care ii faceti neoameni, și atunci veți răspunde în fața unei justiții indepedente”, ascris Chirtoacă pe Facebook.

Selectați modul de afișare a știrilor în flux

Expediați-ne o știre

Ați aflat ceva interesant? Împărtășiți știrea cu toată lumea!
Prin apăsarea butonului «Adăugați» D-vstră acceptați condițiile publicării