main logo
818

Dorin Chirtoacă, despre dosarul Tranga: Atac raider al lui Plahotniuc

După ce acum două săptămâni proprietarul rețelei de restaurante Andy’s Pizza, Andrei Tranga, a fost arestat pentru șantaj, mulți dintre politicieni afirmă că acesta este condamnat pe nedreptate.

Dorin Chirtoacă, despre dosarul Tranga: Atac raider al lui Plahotniuc

Într-o postare pe Facebook, fostul primar interimar al Capitalei, Dorin Chirtoacă, s-a dat cu părerea referitor la reținerea lui Andrei Tranga, transmite Știri.md.

Dorin Chirtoacă susține că acesta nu este alt ceva decât un „atac raider al lui Plahotniuc”.

„Ceea ce se dorește a fi prezentat ca “trafic de influență și șantaj” al unui “grup criminal organizat” este de fapt, încă un atac raider al lui Plahotniuc și al acoliților săi, în scopul preluării rețelei “Andy’s”.

Exact la fel a fost arestat pe baza de denunț al unui “intermediar” cu Euro, în anul 2005, președintele “Victoriabank”, Victor Țurcanu, fiind preluat controlul asupra băncii.

Aceeași metode au fost folosite în cazul subsemnatului: denunțuri mincinoase ale unor persoane aflate în arest, lipsa de probe și presiuni, scopul fiind preluarea controlului asupra Primăriei Chișinău și răzbunarea pentru nesubordonarea PL-ului fără de PD. De fapt prin atac raider a fost acaparat întreg Parlamentul, Guvernul, Președinția și restul instituțiilor statului.

Din câte cunosc, prin aceleași metode au fost preluate localurile “Motivi” și “Sarchis”, precum și compania “Pro-Imobil”. Domeniul imobiliar, în general a fost pus să lucreze la comandă, iar cine a refuzat - a fost arestat.

“Loteria Moldovei” a fost blocată, adusă la faliment, iar în locul ei a apărut “Loteria Națională” etc.

Familii întregi scoase cu forța din casele lor de pe strada Timiș, pentru a crea o zonă de confort și securitate, în jurul palatului, “Casa Albă”.

Prin toate aceste atacuri raider, dincolo de acapararea, directă sau indirectă, după sfera publică, a întregii sfere private a economiei, se urmărește securizarea regimului și punerea în imposibilitate a oricui, în încercarea sa de a se opune”, a menționat Dorin Chirtoacă.

Anterior, avocatul lui Tranga a precizat că proprietarul „Andy’s Pizza” se declară nevinovat și susține că nu a luat parte la niciun fel de tranzacție a banilor, așa cum declară procurorii.

Reamintim că Andrei Tranga a fost reținut pentru 30 de zile într-un dosar de șantaj.

Selectați modul de afișare a știrilor în flux

Expediați-ne o știre

Ați aflat ceva interesant? Împărtășiți știrea cu toată lumea!
Prin apăsarea butonului «Adăugați» D-vstră acceptați condițiile publicării