main logo
544

Dorin Chirtoacă: Am decis să rămân în Moldova, ca să lupt cu regimul

"În pofida dosarelor intentate împotriva mea, am decis să rămân în Moldova, ca să lupt cu regimul", a declarat preşedintele Partidului Liberal (PL), Dorin Chirtoacă, aflat sub control judiciar într-un dosar în care este suspectat de depăşirea atribuţiilor de serviciu în funcţia de primar general al Chişinăului în dosarul parcărilor cu plată în capitală.

Dorin Chirtoacă: Am decis să rămân în Moldova, ca să lupt cu regimul

Potrivit agenţiei Infotag, joi, în cadrul unei conferinţe de presă, el şi-a explicat decizia prin faptul că el este "parte a poporului şi aparţine acestui pământ", transmite Știri.md.

"Spre deosebire de alţi participanţi la alegeri, noi nu vrem să fugim de cetăţenii noştri: Plahotniuc şi-a transferat cea mai mare parte a averilor în Cipru şi Elveţia, Năstase - în Germania. Spre deosebire de ei, noi nu fugim după voturi. Singura noastră sarcină este de a pune bazele unirii cu România, căci numai în acest fel putem avea prosperitate şi dezvoltare", a spus liberalul.

Comentând intenţiile companiei furnizoare de autobuze în Chişinău de a-l acţiona în judecată pentru "acuzaţii false privind calitatea acestora", Chirtoacă a remarcat că "împotriva lui au mai fost pornite dosare" şi că "trăieşte cu toporul deasupra capului", de aceea, "încă o acuzaţie nu va schimba nimic".

"Însă, înainte de a se adresa în instanţă, compania în cauză ar trebui efectuată o expertiză minuţioasă a stării autobuzelor", a spus liberalul.

Comentând semnarea de către candidaţii ACUM a "angajamentului de a nu intra în coaliţie cu PDM, PSRM şi alte partide antieuropene", Chirtoacă a spus că "acest pas ţine de frică".

"Reprezentanţii blocului se tem serios că în rândurile proprii ar putea fi trădători, de aceea au recurs la aşa ceva. Dar această hârtie nu rezolvă nimic, lucru demonstrat nu o dată în Republica Moldova", a menţionat liberalul.

Selectați modul de afișare a știrilor în flux

Expediați-ne o știre

Ați aflat ceva interesant? Împărtășiți știrea cu toată lumea!
Prin apăsarea butonului «Adăugați» D-vstră acceptați condițiile publicării