main logo
1342

Domnica Manole, după o zi: Nu am votat pentru Vladimir Țurcan

Judecătoarea Curții Constituționale Domnica Manole a venit cu un nou mesaj pe rețelele sociale unde anunță că nu a votat ca Vladimir Țurcan să fie numit în funcția de președinte al CC.

Domnica Manole: Nu am votat pentru Vladimir Țurcan

„Legea cu privire la Curtea Constituțională impune anumite obligații față de judecători de a nu divulga secretul deliberării, dar reușind din interesul public major al societății față de Hotărârea din 19 august 2019 de desemnare a Președintelui CC, de declarațiile unor colegi, făcute public, declar cu toată responsabilitatea, că nu am votat pentru alegerea Președintelui CC Vladimir Țurcan. Nu pot afirma fără temei cine a votat, deoarece votul a fost secret”, se arată în mesaj, transmite Știri.md cu referire la Unimedia.info.

Tot azi, 20 august, judecătoarea Curții Constituționale Domnica Manole a depus cerere de revizuire și anulare a hotărârii de numire a lui Vladimir Țurcan în funcția de președinte CC.

Numirea lui Țurcan a stârnit un val de nemulțumiri din partea mai multor deputați, miniștri, dar și a societății civile.

Pe de altă parte, Vladimir Țurcan a spus că numirea sa „s-a făcut conform legislației” și a adăugat că, criticile sunt „emoții, pur și simplu, dar cred că o să treacă și asta”. 

Țurcan a mai adăugat că a depus cererea de suspendare a sa din funcția de membru al Partidului Socialiștilor, așa cum prevede legea.

Domnica Manole a refuzat să dezvăluie, ieri, 19 august, pentru cine și-a dat votul în alegerea președintelui CC, motivând că este vot secret.

Totodată, surse din cadrul CC au declarat pentru Unimedia că judecătorii Liuba Şova şi Nicolae Roşca nu ar fi votat pentru ca Vladimir Țurcan să devină noul președinte al Curții Constituționale.

În context, judecătoarea de la Curtea Constituțională Liuba Șova a spus că alegerea lui Vladimir Țurcan la funcția de președinte al Curții ar fi fost aranjată din timp. Șova a spus că a primit un mesaj de la un angajat al Parlamentului, care îi sugera să-l înainteze pe Vladimir Țurcan la funcția de președinte, iar acesta o va numi președintă în absența lui.

Ministrul de Interne Andrei Năstase a cerut tuturor judecătorilor CC să-și asume public votul, în caz contrar, să își dea demisia.


Selectați modul de afișare a știrilor în flux

Expediați-ne o știre

Ați aflat ceva interesant? Împărtășiți știrea cu toată lumea!
Prin apăsarea butonului «Adăugați» D-vstră acceptați condițiile publicării