main logo
4751

Dodon vrea împăcare cu Ceban: Putem face o majoritate confortabilă

După mai mulți ani de supărare, Igor Dodon i-a întins o ramură de măslin lui Ion Ceban și își dorește să colaboreze cu el.

Dodon vrea împăcare cu Ceban: Putem face o majoritate confortabilăColaj: știri.md

Despre aceasta socialistul a declarat într-un live pe rețelele sociale, transmite Știri.md.

Propunerea de împăcare a lui Dodon vine la pachet cu intenția de a crea o coaliție între PSRM și MAN în CMC.

„Socialiștii sunt dispuși să colaboreze, să discute și să lucreze împreună în beneficiul Capitalei, așa cum a fost în ultimii patru ani, când Ion Ceban era socialist și mulți din echipa lui actuală de consilieri municipali erau socialiști. Prin urmare, dacă găsim un numitor comun, iar eu cred că este posibil, socialiștii împreună cu partidul lui Ceban vor avea o majoritate confortabilă în Consiliul Municipal. Suntem deschiși”, a declarat Dodon.

Totodată, Dodon a precizat că nu va face categoric alianțe cu PAS în nicio localitate a Moldovei.

În urma alegerilor locale generale din 5 noiembrie, Consiliul Municipal Chișinău va avea 51 de consilieri din partea următoarelor partide: MAN, PAS, PSRM, PCRM, Platforma DA, Partidul Nostru și Renaștere.

Astfel, potrivit datelor publicate de CEC, după numărul de mandate, viitorul CMC va arăta în felul următor: MAN - 20 de consilieri; PAS - 20 de consilieri; PSRM - șase consilieri; PCRM - doi consilieri; Platforma DA - un consilier; Partidul Nostru - un consilier și Renaștere - un consilier.

Spune-ne opinia ta

Selectați modul de afișare a știrilor în flux

Expediați-ne o știre

Ați aflat ceva interesant? Împărtășiți știrea cu toată lumea!
Prin apăsarea butonului «Adăugați» D-vstră acceptați condițiile publicării