main logo
751

Dodon: Votul moldovenilor din Rusia ar schimba Parlamentul

Igor Dodon consideră că e nedrept când se deschid 100 de secţii de votare în Uniunea Europeană şi doar opt în Rusia, precum a fost cazul alegerilor prezidenţiale din 2016.

Dodon: Votul moldovenilor din Rusia ar schimba Parlamentul

Preşedintele afirmă că, dacă socialiştii ajung la guvernare, în Rusia vor fi deschise 150 de secţii de votare pentru ca 150.000 de moldoveni stabiliţi acolo să poată vota, transmite Știri.md cu referire la Adevărul.

Igor Dodon a subliniat că votul cetăţenilor moldoveni din Rusia ar schimba fundamental structura Parlamentului şi Guvernului de la Chişinău. 

Tot în această ordine de idei, şeful statului a menţionat că, dacă s-ar oferi dreptul şi locuitorilor Transnistriei să participe pe deplin în alegeri, în Legislativ nu ar mai exista unionişti şi deputaţi care pledează pentru aderarea la NATO. 

„Pentru că majoritatea cetăţenilor moldoveni, dacă îi luăm pe toţi, noi am fost 4,5 milioane în anul 1991, vă asigur că 70% sunt contra NATO, 90% contra unirii şi 99% vor să fim în relaţii bune cu toţi, doar că ei nu au avut dreptul la vot până acum”, a spus Igor Dodon la întrevederea sa cu moldovenii stabiliţi la Sankt Petersburg.

Selectați modul de afișare a știrilor în flux

Expediați-ne o știre

Ați aflat ceva interesant? Împărtășiți știrea cu toată lumea!
Prin apăsarea butonului «Adăugați» D-vstră acceptați condițiile publicării