24 iulie, 22:33
468
5
Dodon: Vor fi mai puține conserve oligarhice în următorul Parlament
24 iulie, 22:33
468
5

„Rezultatul alegerilor prezidenţiale vor influenţa foarte mult scorul la alegerile parlamentare...”

Foto: ipn.md

Iar cel mai mare avantaj al alegerilor parlamentare anticipate este că în Parlamentul următor Plahotniuc (Vlad Plahotniuc, ex-lider PDM, n.r.) va avea mai puţini oameni. O spune președintele ţării, Igor Dodon, transmite Știri.md cu referire la IPN.

În cadrul unei noi ediții a emisiunii „Președintele răspunde”, şeful statului a spus că alegerile anticipate „ar fi o purificare” şi că, la sigur, vor fi mai puține „conserve oligarhice” în următorul Parlament.

„Oamenii au obosit deja de show-urile astea, de aceea după alegerile prezidenţiale eu rămân pe poziţia că ar fi bine să aibă loc alegeri parlamentare”, a afirmat Igor Dodon

 Șeful statului vede două posibilităţi pentru dizolvarea Parlamentului.

Dacă nu se va convoca şedinţa Parlamentului şi nu va vota nicio hotărâre până pe 20 octombrie, atunci Parlamentul poate fi dizolvat.

Al doilea scenariu ar fi demisia Guvernului prin moţiune de cenzură sau, în urma unei şedinţe a coaliţiei de guvernare, cu participarea preşedintelui ţării, prim-ministrului şi preşedintelui Parlamentului, Guvernul să-și dea demisia.

Igor Dodon spune că e nevoie de „înțelegerea fermă a patru partide veritabile în Parlament”.

„Eu nu întâmplător am dat, de vreo trei-patru ori, mesajul către Maia Sandu și Andrei Năstase.

Haideți să ne așezăm în patru: socialiștii, democrații, PAS și cu DA și să încercăm să avem o agendă”, a remarcat șeful statului.

În opinia sa, cele patru partide pot acționa împreună pentru a ajunge la anticipate fără să facă coaliție, doar cui angajamentul să nu coalizeze cu „nici cu Șor , nici cu Candu”.

Ați depistat o greșeală? Evidențiați cuvântul și apăsați
ctrl
+
enter