main logo
1861

Dodon: Va fi coaliția Sandu-Candu-Plaha-Șor, dar Sandu e un pic mai deșteaptă

Igor Dodon crede că deputații din opoziție vor forma o coaliție, pentru a da jos actualul Guvern, însă la moment „nu au curajul” să înainteze o moțiune de cenzură.

Dodon: Va fi coaliția Sandu-Candu-Plaha-Șor, dar Sandu e mai deșteaptăFoto: știri.md

Totodată, Maia Sandu și-a luat o pauză, pentru că ar fi înțeles care sunt riscurile unui astfel de parteneriat politic. Declarațiile au fost făcute în cadrul emisiunii „Președintele răspunde”, transmite Știri.md cu referire la Unimedia.

„Va fi coaliția Sandu-Candu-Plaha-Șor. Sandu e un pic mai deșteaptă și a luat decizia să ia o pauză, dar Năstase umblă peste tot: prim-ministru - eu, primar - eu, ministru de Interne - eu, președinte tot eu. Liniștiți-vă odată. Năstase îmi pare că se vede deja premier și la toți împarte, cine și unde va fi ministru. Candu e gata să voteze pentru oricine, măcar și pentru Tauber prim-ministră, pentru că el înțelege că în caz de anticipate, el nu trece în Parlament. Și în toată situația asta, Maia Sandu a luat o pauză și îi lasă să se joace”, a menționat Igor Dodon.

Acesta spune că este întrebat, de cetățenii din teritoriu, „de ce face opoziția atâta gălăgie?”. „Câinele care hămăie mult nu mușcă. Așa e opoziția noastră, vorbește mult și nu face nimic. Dacă nu vă place acest Guvern, înregistrați moțiunea de cenzură, de ce vă jucați? 26 de deputați semnați și depuneți moțiune de cenzură, invitați prim-ministrul să vă răspundă la întrebări. Dacă sunteți opoziție și nu vă place Guvernul, dați-l jos, ce vă jucați atâta în nisipieră? Știți de ce nu o fac? Pentru că sunt fricoși, să își asume responsabilitate într-o astfel de situație, cu criză, cu secetă, cu pandemie ei se tem”, a mai spus Igor Dodon.

Ieri, deputatul Sergiu Litvinenco a reiterat că formațiunea PAS nu va susține demiterea Guvernului Chicu, în contextul în care nu există certitudinea configurării unei majorități care să susțină un alt guvern pro-european autentic. Declarații similare a făcut anterior și lidera PAS, Maia Sandu.

Tot ieri, liderii formațiunilor PAS și Platforma DA au dezmințit informațiile că ar purta discuții cu Andrian Candu, cu privire la un nou Guvern, după ce liderul Pro-Moldova a declarat: „Suntem în discuții cu partidele parlamentare de opoziție. Mă refer la PAS și Platforma DA”.

Anterior, Platforma DA a anunțat că este gata să participe, în Parlament, la un vot de demitere a Guvernului Chicu și la instalarea unui nou Executiv. Totodată, formațiunea a declarat că este gata să revină la guvernare, luând în considerare faptul că în acest an nu pot fi organizate alegeri parlamentare anticipate.

Amintim că la începutul lunii mai, 2020, deputatul PAS Mihai Popșoi a declarat că PAS „este gata de o alianță și cu dracu, doar să scăpăm de Dodon”.

Selectați modul de afișare a știrilor în flux

Expediați-ne o știre

Ați aflat ceva interesant? Împărtășiți știrea cu toată lumea!
Prin apăsarea butonului «Adăugați» D-vstră acceptați condițiile publicării