main logo
2045

Dodon va face demersuri către Rusia pentru a cumpăra vaccinul anti-COVID

Preşedintele Igor Dodon spune că în viitorul apropiat va expedia o cerere oficială la Moscova, privind procurarea vaccinului împotriva coronavirusului.

Dodon va face demersuri către Rusia pentru a cumpăra vaccinul anti-COVIDColaj: știri.md

Despre acest lucru a declarat Igor Dodon în cadrul unei întrevederi avute cu ambasadorul rus în Moldova, Oleg Vasneţov, transmite Știri.md

"Am discutat despre vaccinul contra coronavirusului, despre crearea căruia Președintele Federației Ruse, Vladimir Putin a anunțat recent. Am adresat felicitări partenerilor ruși cu ocazia acestei realizări atât de importante în domeniul științei medicale, în condițiile pandemiei, și am subliniat interesul țării noastre în vederea obținerii acestui vaccin. În acest sens, conducerea Republicii Moldova va expedia la Moscova un demers, în timpul apropiat", a spus Dodon.

Totodată în cadrul întâlnirii, oficialii au discutat despre ultima vizita a lui Igor Dodon la Moscova.

Amintim că preşedintele rus, Vladimir Putin, a anunţat că primul vaccin din lume împotriva noii infecţii cu coronavirus a fost înregistrat în Rusia.

Drept reacție, OMS a spus că acest vaccin, la fel ca celelalte, trebuie să urmeze etapele de precalificare şi evaluare stabilite de această organizaţie.

Selectați modul de afișare a știrilor în flux

Expediați-ne o știre

Ați aflat ceva interesant? Împărtășiți știrea cu toată lumea!
Prin apăsarea butonului «Adăugați» D-vstră acceptați condițiile publicării