main logo
839

Dodon: Unirea este susținută de artiști, poeți și intelectuali

Preşedintele R. Moldova, Igor Dodon, susţine că în prezent curentul unionist este susţinut pe de o parte de ideologi, iar pe de altă parte de oameni simpli, „care vor unire pentru că în Moldova e disperare”.

Dodon: Unirea este susținută de artiști, poeți și intelectuali Dodon: Unirea este susținută de artiști, poeți, intelectuali

Dodon a afirmat ca în R. Moldova „a existat întotdeauna o dispoziţie unionistă”, însă înainte aceasta se manifesta mai puţin. „Sunt două componente ale acestui curent. Sunt oameni care sunt pro-unire ca ideologie, ei au fost şi în anii 90 şi chiar în perioada sovietică: artişti, poeţi, intelectuali. Deci, cei care scriau înainte poeme despre comsomolişti şi comunism, acum sunt cei mai aprigi unionişti. Sunt cei mai periculoşi oameni, care au fost întotdeauna trădători”, a afirmat Dodon, citat de radiochisinau.md.

„A doua componentă a unioniştilor sunt oameni simpli, oameni buni, iar eu ştiu asemenea oameni: medici, profesori, muncitori. Cred că mai mult de jumătate dintre unionişti", a continuat preşedintele Republicii Moldova, exprimându-şi convingerea că aceştia „vor unirea din cauză că în Moldova e corupţie, e greu, că s-a furat miliardul". „Din cauza acestei derute, ei caută să plece dintr-o extremă în alta. Cu acest bloc, mişcă nu dorinţa de unire propriu-zisă, ci starea de disperare. Când situaţia se va schimba, ei nu vor mai căuta unire, vor deveni statalişti', a dat asigurări Dodon.

Mii de persoane au participat în 25 martie, în Piaţa Marii Adunări Naţionale din centrul Chişinăului, la Marea Adunare Centenară, pentru a marca 100 de ani de la Unirea Basarabiei cu România, manifestaţia încheindu-se cu adoptarea unei proclamaţii prin care se cere din nou unirea Republicii Moldova cu România. În rezoluţia votată se spune că unirea Basarabiei cu România este „unica soluţie de supravieţuire şi progres".

Selectați modul de afișare a știrilor în flux

Expediați-ne o știre

Ați aflat ceva interesant? Împărtășiți știrea cu toată lumea!
Prin apăsarea butonului «Adăugați» D-vstră acceptați condițiile publicării