2965
0
Dodon: Un nou acord PSRM-ACUM ar putea fi contrasemnat de președinte
2965
0

Igor Dodon menționează că noul acord între ACUM și socialiști este pe ultima sută de metri și, cel mai probabil, va fi contrasemnat de către el.

Șeful statului susține că, pe parcursul ultimelor zile, au avut loc „discuții detaliate”, transmite Știri.md cu referire la zdg.md.

Acordul este compus din câteva compartimente și vizează: reforma justiției, politica internă, activitatea în Parlament, alegerile locale și politica externă.

Potrivit lui, „logic” ar fi ca acordul să fie semnat săptămâna viitoare.

Ieri, 13 august, vicepreședintele PAS, Mihai Popșoi, a precizat că un nou acord între ACUM și PSRM va putea fi semnat după aprobarea Planului de acțiuni al Guvernului.

Socialiștii insistă să fie semnat un nou acord între cele două entități politice. „Comitetul Executiv Politic a menționat că acordul provizoriu cu blocul politic ACUM, semnat la 8 iunie 2019, a fost îndeplinit în cea mai mare parte și a recomandat ca fracțiunea parlamentară PSRM să semneze un nou acord”, a anunțat fracțiunea marți, 13 august.

Anterior, deputatul ACUM Octavian Țîcu, care nu a semnat înțelegerea temporară între cele două entități politice, a declarat că un nou acord între ACUM și PSRM nu va fi susținut de foarte mulți deputați.

Ați depistat o greșeală? Evidențiați cuvântul și apăsați
ctrl
+
enter