main logo
408

Dodon: Trebuie să facem totul pentru a întoarce Aeroportul statului

R. Moldova trebuie să facă tot posibilul pentru a întoarce Aeroportul Internaţional Chişinău statului în gestionare mai repede, nu la expirarea termenului de 49 de ani.

Dodon: Trebuie să facem totul pentru a întoarce Aeroportul statuluiFoto: Știri.md

Potrivit Infotag despre aceasta, într-un interviu pentru Europa Libera, a declarat preşedintele Igor Dodon, transmite Știri.md.

Potrivit lui, la momentul concesionării aeroportului a fost încălcată legislaţia şi procedurile corespunzătoare.

"Avem comisie parlamentară specială de investigaţie în ceea ce ţine de concesiunea aeroportului. Poziţia noastră şi în momentul când a fost semnat acest acord de concesiune, şi a actualului Guvern, din ceea ce am auzit, că la momentul concesionării a fost încălcată legislaţia şi procedurile. 

Mai mult ca atât, sunt bănuieli rezonabile că banii pentru unele lucrări de reparaţie sunt din furtul miliardului, de la Banca de Economii. Toate aceste lucruri trebuie puse pe masă şi aceasta este o condiţie suficientă pentru a anula acordul de concesiune", a spus Dodon.

Vorbind despre noul proprietar al Avia Invest, şeful statului a menţionat că "acest lucru nu schimbă absolut nimic".

"Un proprietar nou al companiei, nu schimbă absolut nimic. Ei pot s-o vândă şi la alţii, dar asta nu schimbă absolut nimic, pentru că dacă sunt încălcări - dar ele sunt -, atunci statul trebuie să facă tot posibilul pentru a întoarce aeroportul statului în gestionare mai repede, nu la expirarea termenului de 49 de ani. 

Cetăţenii trebuie să înţeleagă că aeroportul e al statului, a fost dat în concesiune, cu obligaţiunea de a face investiţii pentru o anumită perioadă. Este o practică internaţională în ceea ce ţine de astfel de contracte", a spus Dodon.

Selectați modul de afișare a știrilor în flux

Expediați-ne o știre

Ați aflat ceva interesant? Împărtășiți știrea cu toată lumea!
Prin apăsarea butonului «Adăugați» D-vstră acceptați condițiile publicării