706
2
Dodon: Tentativa de înlăturare a procurorului general a eșuat
706
2

Tentativa de înlăturare a procurorului general prin intermediul Curţii Constituţionale a eşuat, dar vor mai fi şi altele, susţine preşedintele Igor Dodon.

Foto: știri.md

Potrivit agenţiei Infotag, el a menţionat la emisiunea "Preşedintele răspunde" că Alexandru Stoianoglo este "un procuror general profesionist, integru, cu verticalitate, care, desigur, nu le place multora – oligarhilor, lui Plahotniuc, Şor, Candu, la toată banda aceasta", transmite Știri.md.

"De aceea, Curtea Constituţională a şi examinat o sesizare mai veche, cu ajutorul căreia au încercat să creeze premise pentru demisia lui Stoianoglo. Dar nu le-a reuşit. Următoarea încercare va avea loc luni, 25 mai, când instanţa de judecată va examina această chestiune", a spus preşedintele.

În acelaşi timp, el a menţionat că la ultima şedinţă a Curţii Constituţionale "instanţa a decis că ideea fostului premier Maia Sandu de a crea un filtru suplimentar în cadrul guvernului – comisia care s-a ocupat de preselecţie – este neconstituţională".

"Doamna Sandu poate să se supere, dar Curtea Constituţională a confirmat că noi am avut dreptate atunci când am înaintat vot de neîncredere (după ce Guvernul Sandu a adoptat legea prin asumarea răspunderii pentru modificări suplimentare - "I."). Şi Curtea Constituţională a confirmat că demisia sa a fost corectă, pentru că ceea ce au propus în noiembrie anul trecut a fost anticonstituţional", a spus Preşedintele.

În acelaşi timp, Dodon este convins că procurorul general, într-un fel sau altul, "va duce la bun sfârşit investigarea furtului miliardului şi a altor infracţiuni".

Ați depistat o greșeală? Evidențiați cuvântul și apăsați
ctrl
+
enter