main logo
631

Dodon: Statul este obligat să creeze condiţii avantajoase pentru agenţii economici

Statul este obligat să creeze condiţii avantajoase pentru agenţii economici, inclusiv pentru cei care investesc şi deschid locuri de muncă, astfel încât să-i motivăm să rămână în ţară.

Dodon: Statul, obligat să creeze condiţii pentru agenţii economiciFoto: stiri.md

Despre aceasta a declarat Preşedintele Igor Dodon la întrevederea de joi cu reprezentanţii asociaţiilor de business şi mediului de afaceri din Moldova, transmite Știri.md.

Potrivit agenţiei Infotag, el a comunicat pe pagina sa de facebook că "a fost efectuat un schimb de opinii asupra principalelor probleme cu care se confruntă mediul de afaceri din ţară".

Potrivit lui, la întrevedere s-a discutat despre "politica fiscală, crearea oficiului avocatului businessului, reanimarea activităţii comisiilor mixte interguvernamentale, pregătirea cadrelor şi problemele de pe piaţa muncii, activitatea în baza de patentă, concurenţa neloială, relaţia dintre comerciant şi furnizor, procesul legislativ şi multe altele".

"Preşedinţia acordă o atenţie sporită acţiunilor de îmbunătăţire a mediului de afaceri din ţara noastră. În acest sens suntem dispuşi să discutăm şi să susţinem propunerile menite să impulsioneze creşterea economică şi ameliorarea climatului de afaceri în ţară. Am informat reprezentanţii mediului de afaceri despre faptul că am solicitat Guvernului să consulte neapărat cu asociaţiile de business toate propunerile de modificări ale politicii bugetar-fiscale, înainte de a fi propuse Parlamentului. Dialogul dintre Preşedinţie şi mediul de afaceri va fi unul permanent, iar în rezultatul acestuia vor fi elaborate politici menite să impulsioneze creşterea economică a ţării noastre", a declarat Dodon.

Selectați modul de afișare a știrilor în flux

Expediați-ne o știre

Ați aflat ceva interesant? Împărtășiți știrea cu toată lumea!
Prin apăsarea butonului «Adăugați» D-vstră acceptați condițiile publicării