main logo
776

Dodon: Stadionul Republican deocamdată nu aparține americanilor

Teritoriul fostului Stadion Republican nu aparține încă americanilor.

Dodon: Stadionul Republican deocamdată nu aparține americanilorColaj: Stiri.md

Declarația a fost făcută de șeful statului, Igor Dodon, în cadrul unei emisiuni de la postul de televiziune N4, transmite Știri.md.

"În primul rând, există doar o lege care a fost aprobată de Parlament, care prevede inițierea procesului de transmitere a acestui teritoriu ambasadei SUA sau Guvernului SUA pentru construcția ambasadei. Eu nu l-am semnat", a menționat Dodon.

Totodată, el a subliniat că decizia Guvernului Filip de a transfera teritoriul fostului Stadion Republican pentru construcția ambasadei SUA, adoptată la 11 iunie 2019, este ilegală.

"Am vorbit recent cu reprezentanții ambasadei. Încă nu a fost semnat contractul de vânzare-cumpărare între Moldova și SUA. În primul rând, această zonă este proprietatea statului. În al doilea rând, ei nu au decis încă dacă au nevoie de acest teritoriu sau nu. Din câte înțeleg, ar trebui să verifice toate condițiile tehnice dacă este posibil să se construiască sau nu. Cred că trebuie să vină specialiști care vor purta discuții cu Guvernul. Apoi va putea fi luată o decizie", a subliniat Dodon.

Menționăm că, potrivit unui sondaj realizat pe site-ul voturilor Votum.md, marea majoritate a votanților se opun vânzării terenurilor fostului Stadion Republican la Chișinău Ambasadei SUA.

Amintim că ieri, omul de afaceri și activistul Dmitri Voloșin l-a invitat la dialog pe ambasadorul american Derek J. Hogan privind problema Stadionului Republican, ce urmează să fie transmis de Guvernul de la Chișinău pentru construirea noului sediu al Ambasadei SUA.


Selectați modul de afișare a știrilor în flux

Expediați-ne o știre

Ați aflat ceva interesant? Împărtășiți știrea cu toată lumea!
Prin apăsarea butonului «Adăugați» D-vstră acceptați condițiile publicării