Dodon spune de ce România arată deschidere pentru Sandu: Nimic straniu
21 noiembrie, 09:55
2 813
7
Dodon spune de ce România arată deschidere pentru Sandu: Nimic straniu
21 noiembrie, 09:55
2 813
7

Igor Dodon a găsit o explicaţie de ce România manifestă mai multă deschidere pentru Maia Sandu decât pentru el, după ce preşedintele Klaus Iohannis a acceptat invitaţia Maiei Sandu de a veni în vizită la Chişinău.

Foto: știri.md

Igor Dodon consideră că România e mai deschisă spre colaborare cu Maia Sandu pentru că ea deţine şi cetăţenia română, transmite Știri.md cu referire la Adevărul.ro.

„E clar, România au susţinut-o deschis (pe Maia Sandu) în alegeri, în primul rând. În al doilea rând, eu cred că pentru ei e mare fericire că un cetăţean român a devenit preşedintel al R. Moldova, aici nu e nimic straniu”, a afirmat Igor Dodon la emisiunea sa de pe Facebook.

Amintim că în cei patru ani de mandat, Igor Dodon nu a fost în nicio vizită oficială în România şi nici la Chişinău nu s-a întâlnit cu prim-ministrul sau cu preşedintele României. Singurele întâlniri cu Klaus Iohannis pe care le-a avut Igor Dodon s-au desfăşurat în cadrul unor evenimente internaţionale.

Imediat ce a câştigat alegerile prezidenţiale din 15 noiembrie, Maia Sandu a fost felicitată atât de premierul Orban, cât şi de preşedintele Iohannis, iar liderul de la Cotroceni a acceptat invitaţia Maiei Sandu de a veni în curând la Chişinău, lucru care nu s-a întâmplat în mandatul lui Igor Dodon.

Ați depistat o greșeală? Evidențiați cuvântul și apăsați
ctrl
+
enter