main logo
5546

Dodon spune cui îi aparține Crimeea după dialogul cu Zelenski

Preşedintele Igor Dodon afirmă că „poziţia oficială a Chişinăului referitor la integritatea teritorială a Ucrainei rămâne neschimbată".

Dodon spune cui îi aparține Crimeea după discuția cu Zelenski

Potrivit agenţiei Infotag, despre aceasta el a declarat miercuri seara la un post de televiziune, transmite Știri.md.

Dodon a confirmat că "a avut o convorbire telefonică foarte bună cu preşedintele ales al Ucrainei, Vladimir Zelenski", cu care a convenit referitor la desfăşurarea unei întrevederi bilaterale.

„Am avut o conversaţie bună, amănunţită, am discutat diverse probleme. Am convenit şi asupra unei întâlniri, urmează să stabilim locul şi modul de desfăşurare a acesteia", a declarat Preşedintele Republicii Moldova.

Jurnalistul a reamintit că, timp de doi ani şi jumătate, Igor Dodon nu a avut nicio întrevedere cu preşedintele Ucrainei, Petro Poroşenko, care a refuzat să se întâlnirile din cauza declaraţiei lui Dodon în campania electorală precum că "Crimeea aparţine Rusiei". 

Potrivit jurnalistului, Zelenski a fost criticat dur în Ucraina după ce a acceptat să se întâlnească cu Dodon.

"Ce pot spune despre asta? În cei 27 de ani de independenţă, poziţia oficială a Republicii Moldova privind integritatea teritorială a Ucrainei nu s-a schimbat niciodată. Şi aici punem punct", a spus Dodon.

Selectați modul de afișare a știrilor în flux

Expediați-ne o știre

Ați aflat ceva interesant? Împărtășiți știrea cu toată lumea!
Prin apăsarea butonului «Adăugați» D-vstră acceptați condițiile publicării