main logo
501

Dodon spune că nu va permite integrarea Republicii Moldova în NATO

Preşedintele în exerciţiu Igor Dodon a spus că nu va permite integrarea Republicii Moldova în NATO.

Dodon spune că nu va permite integrarea Republicii Moldova în NATO

Potrivit agenţiei Infotag, despre aceasta el a declarat vineri, în cadrul emisiunii săptămânale "Igor Dodon răspunde", difuzată pe reţelele de socializare, transmite Știri.md.

"Nu avem nevoie de NATO!", a declarat Dodon.

Întrebat despre posibila desfăşurare a trupelor NATO pe aeroportul Mărculeşti din nordul Republicii Moldova, el a spus că nu va permite niciodată "desfăşurarea bazelor militare din alte ţări sau NATO". 

Dodon a amintit că, în urmă cu câţiva ani, deputaţii Partidul Socialiştilor au blocat drumurile de la frontiera RM în faţa vehiculelor NATO, care se deplasau la exerciţii împreună cu personalul militar din R. Moldova.

"Dacă va fi necesar, vom bloca din nou. Nu vom permite desfăşurarea bazelor militare sau implicarea Moldovei în conflicte de partea nimănui. R. Moldova este o ţară neutră. Nu vrem ca cetăţenii noştri să devină carne de tun în conflicte", a subliniat Dodon.

R. Moldova este o ţară neutră potrivit Constituţiei. Ţara colaborează cu NATO în cadrul unui plan individual de acţiune. La Chişinău funcţionează un Birou de legătură cu NATO. 

În urmă cu patru ani, Dodon a promis că va închide acest Birou în timpul campaniei electorale şi că va refuza să coopereze cu NATO. 

Astăzi, Biroul funcţionează în aceleaşi condiţii. Dodon, în cadrul unei vizite la Bruxelles la începutul anului 2017, a vizitat sediul NATO şi s-a întâlnit cu secretarul general adjunct al NATO.

Selectați modul de afișare a știrilor în flux

Expediați-ne o știre

Ați aflat ceva interesant? Împărtășiți știrea cu toată lumea!
Prin apăsarea butonului «Adăugați» D-vstră acceptați condițiile publicării