main logo
1400

Dodon: Șor nici la WC nu merge fără permisiunea lui Plahotniuc

Preşedintele Igor Dodon a declarat că nu va răspunde la atacurile oponenţilor în adresa sa. Declarația a fost făcută marţi seara, în cadrul unei emisiuni la un post de televiziune.

Dodon: Șor nici la WC nu merge fără permisiunea lui Plahotniuc

Moderatorii l-au rugat pe şeful statului să comenteze declaraţiile omului de afaceri şi politicianului Ilan Şor, care a spus în ajun că i-a acordat lui Dodon "un sprijin financiar substanţial în două campanii electorale", transmite Știri.md cu referire la Infotag. 

Şor a adus la briefing o geantă goală, în care, potrivit lui, "au fost multe lucruri pe care Dodon le-a primit personal de la Şor" şi pe care o va trimite la preşedinţie, pentru ca "mirosul sau mărimea acesteia să-i amintească lui Dodon de ceva".

Jurnaliştii au întrebat dacă Preşedintele intenţionează, în acest sens, să-l acţioneze în judecată pe Şor pentru calomnie.

„Dacă aş acţiona în judecată orice clovn sau bufon, atunci mi-ar lua tot timpul meu. Ei asta şi aşteaptă. Noi înţelegem ce se întâmplă. Acest politician cu o responsabilitate socială scăzută nici la WC nu merge fără permisiunea Partidului Democrat şi a liderului ei, Vlad Plahotniuc", a spus Dodon.

Potrivit lui, oponenţii politici "îl atacă pe Preşedinte pentru a slăbi Partidul Socialiştilor, care are şanse să câştige alegerile".

„Cei care fac acest lucru greşesc. Astfel de acţiuni doar ridică ratingul Preşedintelui şi sporesc şansele socialiştilor. Socialiştii vor câştiga, indiferent dacă vă place sau nu. Sunt calm la astfel de atacuri, am trecut deja prin multe. Reacţionăm la toate acestea cu calm şi îndemnăm la aceasta şi cetăţenii", a subliniat Dodon. De asemenea, el a negat afirmaţiile lui Ilan Şor că au fost ameninţări din partea Preşedintelui împotriva lui şi a familiei sale.

„Am câteva principii pe care nu le încalc niciodată. Politica este murdară, dar nu e voie să atingi familia, copii, soţiile etc. Familiile noastre şi aşa au de suferit. Sunt nişte "linii roşii" peste care nu le trec, iar familia este prima din ele", a spus Preşedintele. 

În acelaşi timp, el a confirmat că în anii 2003-2004 se cunoştea bine cu Ilan Şor, se întâlneau cu familiile şi mergeau împreună peste hotare (Ilan Şor a declarat că Igor Dodon cu familia a zburat din contul lui la Monaco - "I.").

„Da, am mers împreună, dar nu la invitaţia lui, ci a altor persoane. El uită, dar eu nu voi da nume, nu intră în regulile mele. Şi ce? A fost demult, nu eram preşedinte atunci, eram om simplu", a spus Dodon.

În opinia sa, declaraţiile lui Ilan Şor împotriva lui sunt lucrul consultanţilor politici ai Partidului Democrat.

„Atacuri au mai fost, sunt şi vor fi. Acestea sunt nişte scenarii elaborate de tehnologii politici. Dar vor eşua. Dimpotrivă, oamenii vor vedea că suspiciunile precum că noi suntem împreună cu Partidul Democrat nu sunt confirmate de nimic. Şor este cu Partidul Democrat. Totul e clar cu el şi este de înţeles de ce nu a fost închis pentru furtul miliardului: pentru că au nevoie de el ca să poată lătra lui ca un căţel la alţi politicieni", a conchis Dodon.

Selectați modul de afișare a știrilor în flux

Expediați-ne o știre

Ați aflat ceva interesant? Împărtășiți știrea cu toată lumea!
Prin apăsarea butonului «Adăugați» D-vstră acceptați condițiile publicării