main logo
658

Dodon solicită inspecții în țară în toate blocurile cu multe etaje

În urma dezastrului de la Otaci, unde în seara zilei de ieri scara unui bloc de nouă etaje s-a surpat, președintele Igor Dodon a declarat că în toate localitățile din țară ar putea fi efectuate inspecții în blocurile cu multe etaje de aceeași serie.

Dodon solicită inspecții în țară în toate blocurile cu multe etajeFoto: dse.md

„Solicit Guvernului să facem o evaluare a tuturor clădirilor din toate centrele raionale, din toate localitățile, pentru că ploile din ultima perioadă au creat riscuri enorme. Trebuie să începem cu instituțiile sociale, grădinițele și școlile, iar ulterior cu casele de locuit. Este necesar de făcut o inspecție pe întreg teritoriul Republicii Moldova, la toate casele de acest tip, vechi, care în ultimii ani au fost exploatate incorect”, a declarat Dodon, transmite Știri.md cu referire la Unimedia

Amintim că președintele Igor Dodon a mers în această dimineață la Otaci, unde în seara zilei de ieri scara unui bloc de nouă etaje s-a surpat. Astfel, șeful statului a declarat că va fi evaluat fiecare apartament, iar ulterior Guvernul va aloca bani din bugetul de stat persoanelor ce și-au pierdut locuința.

De asemenea, Dodon a declarat că clădirea s-a prăbușit din mai multe motive: darea în exploatare cu încălcări, acumularea permanentă a apei în subsol și modificările neautorizate în construcția blocului - demolarea parțială a pereților de bază de către unii locatari.

Amintim că în dimineața zilei de astăzi, 20 iunie, a avut loc şedinţa Comisiei pentru situaţii excepţionale la Otaci, în urma surpării unei scări a blocului de locuit cu nouă etaje de pe strada Prieteniei nr.153.

În cadrul şedinţei s-a luat decizia de a iniţia Celula de Criză pentru gestionarea acţiunilor.

Totodată la şedinţă a fost luată decizia de a defrişa zona din preajma construcţiei avariate pregătind terenul pentru demolare. Potrivit informaţiei IGSU la faţa locului sunt dislocate 12 unităţi de tehnică şi 45 de angajaţi ai Inspectoratului General pentru Situaţii de Urgenţă.

Amintim că în seara zilei de 19 iunie, 46 de oameni, inclusiv 11 copii au fost evacuaţi de salvatori, preîntâmpinând o tragedie.

Selectați modul de afișare a știrilor în flux

Expediați-ne o știre

Ați aflat ceva interesant? Împărtășiți știrea cu toată lumea!
Prin apăsarea butonului «Adăugați» D-vstră acceptați condițiile publicării